Naughty Dog'dan Cinsel Taciz İddialarına Yanıt Geldi

Naughty Dog suçlamalara cevap verdi

İki gün önce eski Naughty Dog çalışanlarından biri stüdyoda çalıştığı sürede cinsel tacize uğradığını, bunun sonucunda psikolojik sorunlar yaşadığını ve işten atıldığını açıklamıştı. David Ballard ismindeki çalışan bu suçlamaları Twitter'da yayınladığı bir dizi mesajla yaptı ve kendisini bu itirafı yapmaya cesaretlendiren şeyin son günlerde televizyon ve sinema sektöründe ardı ardına gelen taciz itirafları olduğunu söyledi.

David Ballard'ın iddiasına göre 2015'in sonlarına doğru işteki şeflerinden birinin cinsel tacizine uğramış ve bu olaydan sonra çalışma ortamı son derece bunaltıcı bir hal almıştı. 2016'nın Şubat ayında iş yerinde sinir krizi geçirmiş, Sony Playstation insan kaynakları ile görüşmüş ve kendilerine taciz olayından bahsetmişti. Gallard bundan bir gün sonra firmanın artık kendisine ihtiyaç duymadıklarını öne sürerek işine son verdiklerini, bu olay konusunda sessizliğini koruma şartıyla 20,000$ önerdiklerini söylemişti.

Naughty Dog bunun üzerine şu açıklamayı yayınladı:

"Sosyal medyada Naughty Dog'un eski çalışanlarından David Ballard'ın Naughty Dog'da çalıştığı süre içerisinde cinsel tacize uğradığı iddialarını okuduk. Ballard'ın Naughty Dog veya Sony Interactive Entertainment'ta herhangi bir şekilde tacize uğradığı iddiasında bulunduğuna dair hiçbir kanıt bulamadık. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta tacizin ve uygunsuz davranışın yeri yoktur. Cinsel taciz ve diğer uygunsuz davranış raporlarını şimdiye kadar hep ciddiye aldık ve almaya devam edeceğiz. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta çalışan her bir bireye değer veriyoruz. Oyun yaratma tutkumuzu yansıtttığımız çalışma ortamımızın güvenli ve üretken olması bizim için çok büyük önem taşımaktadır."

Naughty Dog bu iddiaları yalanlamış olsa da 6 yıl boyunca Naughty Dog bünyesinde Uncharted oyunları ve The Last of Us üzerinde çalışmış olan Ballard sosyal medyada önemli derecede destek bulmuşa benziyor. Tabi hangi tarafın haklı olduğunu bilmek mümkün değil ama insan bir yandan da Ballard neden durup dururken böyle bir yalanla ortaya çıksın ki diye de soruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum