Naughty Dog Bu Sefer Telefon Numarasından Dolayı Özür Diledi

The Last of Us'ı seven dikenine katlanıyor resmen.

Bu neslin en iyi oyunlarından biri olmasının yanında, The Last of Us aynı zamanda Naughty Dog'un en çok baş ağrıtan oyunu oldu herhalde. Gerek Ellie'nin görüntüsü, gerekse 'esinlenme' olan metro haritası mevzusu yüzünden açıklama üstüne açıklama yaparken, şimdi de reklam panolarından birisi üzerinde yazanlardan dolayıp mahcup olmuş durumdalar.

Oyunda bir reklam panosundan bulunan haşerat temizleme firmasına ait numaraları eğlence niyetine çeviren bir oyuncu, karşısında gerçek birisini bulunca şaşırmış. Üstelik bulduğu kişi, telefon üzerinden erkeklere hizmet veren "o biçim" bir firma olunca, işler sarpa sarmış doğal olarak.

Konuya dair Naughty Dog'dan Neil Druckmann, olayın bir sanatçının hatası olduğunu belirtti. Yapılan, başka yerden alınan telefon numaralarının başındaki alan kodunu değiştirerek geçersiz numaralar olacağının sanılması. Ama ABD için kullanılan 1-800 olduğunda,  işin rengi böyle olmuyormuş. Druckmann, son noktaya kadar Holywood filmlerini taklit ettiklerini, o son kod kısmında da masumane bir hata yapıldığını sözlerine ekliyor.

last-of-us-800

Kabul ediyoruz, ufak ve göz ardı edilebilecek bir hata ama şansın da ne kötüymüş be Naughty Dog. İstemli, istemsiz verilen tüm kararlar mı sonradan bir firmanın üstüne kalır. Trajikomik şeyler bunlar diyor ve en kısa zamanda yamanın gelmesini umuyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum