NBA 2K19'un Mikro Ödemeleri, Tepkilere Rağmen Rekor Gelir Getirdi

Tartışma yaratmalarına rağmen hala popülerler

2018'in Eylül ayında çıkış yapan NBA 2K19, pek çok oyuncu ve eleştirmen tarafından "mikro ödeme problemi" olduğu gerekçesi ile eleştirilmişti. Fakat bu durum oyunu etkilememiş görünüyor zira NBA 2K19, toplamda 12 milyon kopyalık bir satış rakamına ulaşarak serinin en çok satan oyunu olmayı başardı.

İlginç haberler sadece bununla sınırlı değil. Yine Take-Two'nun paylaştığı verilere göre NBA 2K19'un eleştirilen mikro ödemeleri de oldukça popüler. Firmanın CEO'su Strauss Zelnick, NBA 2K19'un içerisindeki "yinelenen tüketici harcamasının" 30 Haziran itibariyle yüzde 140 oranında arttığını söyledi.


NBA 2K19'un MyCareer ve çevrimiçi modları, "pay to win" olduğu gerekçesi ile eleştiri oklarına maruz kalmıştı. Oyuncular fiyatları 2 dolar ve 100 dolar arasında değişen paketleri satın alarak oyun içi "Virtual Currency (VC)" para birimini satın alabiliyor, böylece karakterlerini güçlendirebiliyordu.

Buna ek olarak oyunun "geçilmesi imkansız" reklamları da pek çok oyuncunun canını sıkmıştı. Fakat buna rağmen oyuncular oyunu oynamaya devam ediyor.

Take Two'nun patronu Karl Slatoff ise NBA 2K serisinin bu başarısını oyunun "simülasyon" yapısından kaynaklandığı görüşünde. Slatoff'a göre oyuncular bir karakter yaratarak kariyer moduna giriş yapmaktan hoşlanıyor.

Finansal toplantıda gelen önemli açıklamalardan biri de firmanın yakın zamanda 2K League adını verdiği bir espor organizasyonu oluşturacağını belirtmesi oldu. Bu sayede serinin hayranları tek bir potada buluşarak daha fazla oyuncuya hitap etme imkanı sunulacak.

Slatoff: "Oyunla daha içli dışlı olunursa harcanacak para da artacaktır. Şimdilik her şeyi en iyi şekilde yapmayı öğrenme aşamasındayız."

 

 

YORUMLAR
ugur_sezgun
6 Ağustos 2019 17:45

Hala oynuyor oyuncular çünkü bu kaliteye yakın bir alternatifi bile yok. Şahsen 2k serisini ps2'den beri neredeyse her sene oynayan ve takip eden birisi olarak özellikle bu nesilde oyunu eskiye oranla yeteri kadar güzelleştiremedikleri ve tamamen myteam,mycareer ve oyun için satışlar ve tuzak üstüne kurmalarına üzülüyorum. Bu sene oyuna sanıyorum WNBA de eklenecek ama ben hala çokca eksik yanı olduğunu ama alternatifsiz oldugunu da belirteyim.
Son olarak bugüne kadar hiçbir oyuna olmadığı gibi bu oyuna da oyun içi para harcamadım, birkaç ay aktif mycareer oynadım,nba ve basketbolu cok seviyorum,oyunu da seviyorum ama eski tadı vermiyor. (bu sene de çıkışından sonra alacağı ilk indirimde almak isterim)

memoefe
ugur_sezgun
7 Ağustos 2019 12:27

Önceki oyunları oyna, yenisini alma o zaman


Parolamı Unuttum