NBA 2K20 İle Gelecek 7 Büyük Değişiklik

Yepyeni bir NBA deneyimi

Her sene olduğu gibi NBA hayranları yeni 2K oyununu yine merakla bekliyor. Mekaniklerde bolca değişiklik sözü veren Take-Two, bu yeni değişikliklerin bir kısmını açıklayan bir demeç yayınladı. Visual Concepts ekibi, kort üzerindeki tecrübenin gerçekçiliğini artırmak istiyor.

Daha Duyarlı Kontroller

NBA 2K18 ile gelen yeni hareket motoru sayesinde 2K, yeteneğin ve kontrolün daha öne çıktığı bir oyun yapmayı başarmıştı. Firma, NBA 2K20 ile birlikte bu durumu korumaya ve çok daha iyi hale getirmeye çalışacak.

Yapımcı Mike Wang, bu yeni sistemleri şu şekilde açıklıyor: “NBA 2K20’yi oynamaya başladığınız ilk anda ayak hareketleri, momentum modellemeleri ve hareket stillerinin farklılaştığını fark edeceksiniz. Oyuncular artık çok daha oturaklı hareket edecek. Yeni hareket stilleri sayesinde de hızlı bir gard ile merkez oyuncularının farkı daha net belli olacak.”

İkonik Top Sürme Stilleri

NBA 2K20’nin kariyer modunda artık çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği olacak. Visual Concepts ekibi 27 farklı top sürme stilini oyuna eklemiş. Bunların arasında kortu bir uçtan bir uca şimşek gibi geçen De’Aaron Fox, ya da daha sakin hareket eden DeMar DeRozan gibi önemli oyuncuların stilleri bulunuyor.


Kendi top sürme stillerine sahip olacak isimler şöyle: James Harden, LeBron James, Magic Johnson, Kobe Bryant, Jerry West, Dennis Johnson, John Stockton, Allen Iverson, Tim Hardaway, Steve Nash, Jason Kidd, Isiah Thomas, Chris Paul, Damian Lillard, Russell Westbrook, Kyrie Irving, Kemba Walker, Stephen Curry, Paul George ve Kawhi Leonard.

Bu stilleri kariyer modunda kullanma şansınız da olacak.

Daha Güçlü Savunma

Top süren karakterlere gelen bu güncellemeler, savunma eklentileri ile dengelenecek. Visual Concepts ekibi, “Oku ve Reaksiyon Ver” adını verdiği savunma sisteminin NBA 2K20’de olacağını ifade etmiş.

“Topu savunurken savunma oyuncuları artık top süren oyuncunun nereye gidebileceğini gösterecek ufak bir ok görecek. Savunmacının yeteneklerine göre ortaya çıkacak bu ok, savunmacıya reaksiyon gösterme imkanı sağlayacak. Bu sayede topu kapma, oyuncuyu durdurma ve topa müdahale etme gibi şanslar doğacak.”

Aynı oklar artık top çalmak için en uygun anları da gösterecek. Eğer bu ok sabit bir yuvarlak ise hamle yaptığınızda faul çalınma şansı yüksek olacak. Eğer bu yuvarlak çizgi çizgi ise top çalma şansınız yükselecek.

Yeni Turnike Sistemi

Turnike sistemi 2K oyuncularını bir süredir rahatsız eden bir mekanikti. Visual Concepts, 2K20 için bu mekaniği değiştirerek oyunculara daha fazla kontrol sağlamayı hedefliyor.

“Yeni mekanik sayesinde pozisyonunuzu ve penetre açınızı ayarlayarak havaya kalktığınız anda Pro Stick ile kendinizi kontrol etme imkanı bulacaksınız. Örneğin Eurostep’e doğru giderken bir savunmacının geldiğini gördüğünüzde Pro Stick’i kullanarak turnikeyi bir fingerroll’e çevirebileceksiniz. Bu sayede hem savunmacılar daha etkili olacak hem de hücumdaki seçenekleriniz artmış olacak.”

Topsuz Alan Fake'leri Geri Dönüyor

MyCareer modunda geçirdiğiniz topsuz zamanlar tekrar eğlenceli hale geliyor. Yapımcı ekip NBA 2K20’de oyunculara Pro Stick’i kullanarak topsuz alanlarda fake atma imkanı sağlayacak.

Bu sayede savunmacınızdan kurtulabilecek ve boşa kaçabileceksiniz. Savunmacılar bu fake’leri kontrol edebilecekleri bir mekaniğe de sahip olacak.

Yapay Zeka Güncellemeleri

Hepimiz NBA 2K serisinde çeşitli hücum oyunlarını oynayarak topu doğru ismin elinde buluşturmayı seviyoruz. Yapımcı ekip bu durumu NBA 2K20’de daha zeki YZ takım arkadaşları ile en üst seviyeye ulaştırmaya çalışacak.

Bu takım arkadaşları artık topsuz alanlarda daha net kararlar verebilecek. Yıldız oyuncularınız savunmacılarını atlatarak kendilerine boş alan yaratabilecek. Örneğin Lakers’ta LeBron James – Anthony Davis ikilisi ile sık sık alley-oop yapabileceğiz.

Yeni oyundaki takım arkadaşlarımız şut stillerinde de değişiklik yaşayacak. Wang, eskiden oyunlardaki oyuncuların, gerçek hayattaki oyuncuların istatistiklerine göre şut yüzdesi yakaladığını ifade ediyor. NBA 2K20’de ise bu sistem değişecek ve yapay zeka, gerçek oyuncuların zamanlamalarına göre atışlar yapacak.

Yeni Badge Sistemi

Badge sistemi –yetenekler ile birlikte- NBA 2K serisinin temelini oluşturuyor. Pek çoğumuz kariyer modunda istediğimiz badge’leri kasmak için uğraşıyoruz. Wang, bu sistemin bu sene itibari ile değişeceğini ifade ediyor.

“Badge sisteminin oyun ve topluluk için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden yapımcılar olarak toplanarak oyun içerisinde çalışacak yeni badge’ler ürettik. 80 adet badge ile gelecek NBA 2K20’de oyuncular kendi güçlü yönlerini ortaya çıkarabilecek yeni seçeneklere sahip olacaklar.”

“Bu sisteme çok zaman harcadık ve oyununuzun içerisine yapacağı etkileri artırdık. Öyle ki oyun içerisinde artık sadece ‘Neighborhood’a’ özel badge’ler bile bulunuyor”

 NBA 2K20, 6 Eylül’de PS4, Xbox One, Switch ve PC üzerinde çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum