NBA 2K21, Maç Öncesi Yükleme Ekranlarına Geçilemeyen Reklamlar Ekledi

Bakalım geri adım gelecek mi?

2K, NBA 2K21'in maç öncesi yükleme ekranlarına geçilemeyen reklamlar ekledi. Oyunun yeni güncellemesiyle birlikte gelen bu yenilik oyunun tüm versiyonlarında mevcut. Paylaşılan videoların birinde Oculus Quest 2 reklamının oynatıldığı görülüyor.

Stevivor'un haberine göre bu reklamlar maç öncesi yükleme ekranlarında çıkıyormuş ve Continue düğmesine basmadan önce reklamın tamamen bitmesini beklemek gerekiyormuş.

Burada tepki çeken kısım reklam değil, reklamın bitmeden geçilemiyor olması. Yani birkaç saniyesini izleyip devam etme gibi bir opsiyon olmaması oyuncuların tepkisini çekmiş durumda.

EA benzer bir şeyi UFC 4'te denemiş, gelen sert tepkilerin ardından bu girişimden vazgeçerek özür dilemişti. Oyuncuların tam fiyattan aldıkları bu tür AAA oyunlarda bir de reklam izlemek zorunda bırakılması hakikaten tuhaf bir durum. Hatta biliyorsunuz ki 2K, oyuncuların mevcut nesilden gelecek nesle geçmeleri için de para ödemelerini gerektiren yayıncılardan bir tanesi. Yayıncı, NBA 2K20'e de geçilemeyen reklamlar koymuş ve yine oyuncuların tepkisiyle karşılaşmıştı. Geçen sene geri adım atmayan 2K, bakalım bu sefer ne yapacak?

NBA 2K21 mevcut nesle ek olarak 10 Kasım'da Xbox Series X ve S, 12 Kasım'da ise PlayStation 5 için de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum