Neil Druckmann, The Last of Us 2’nin Kimilerince Sevilmeyebileceğini Düşünüyor

Oyuncular arasında kırılma yaratması kaçınılmaz gibi.

The Last of Us Part II ile buluşmayı sabırsızlıkla bekleyeduralım, Neil Druckmann da bir yandan oyun hakkında görüşlerini açıklamaya devam ediyor. Wired ile yaptığı röportajda, ilk oyunu sevenlerin ikinci oyunu sevmeyebileceği ile ilgili bir değerlendirmede de bulunmuş.

Druckmann, ikinci oyunun ağızda kekremsi bir tat bırakabileceğini düşünüyor. Druckmann; “İlk oyunun hayranlarının bir kısmı bu oyundan ve hikâyenin vardığı noktadan hoşlanmayacak, anlattığı şeyi beğenmeyecek, sevdikleri karakterlerin kaderlerinin ne şekilde çizildiğini görünce memnun olmayacaklar” diyor. Ama bu konuda kendi yaklaşımını da paylaşıyor: “İnsanların ‘Eh işte, idare eder’ demesindense tutkulu bir şekilde nefret etmelerini tercih ederim”

Daha önce de oyun hakkında benzer değerlendirmeler işitmiştik. Joel’i canlandıran Troy Baker da oyunun topluluğu bölebileceği kanaatindeydi; “İnsanların bundan hoşlanıp hoşlanmayacaklarını veya bundan nefret edip etmeyeceklerini bilmiyorum, ama kesinlikle bu konuda kararsız kalmayacaklar” diyordu.

Aslında bu da tahmin ettiğimiz noktalardan birisi diyebiliriz. Sonuçta, insanları kışkırtabilecek, yapılan tercihleri sorgulatabilecek bir hikâyeyi anlatıyor -ki zaten bana soracak olursanız oyunun dünyasının gerektirdiği tablo da tam olarak bu. Bir de karakterlerle kurduğumuz bağın bu kadar kuvvetli olduğu düşünülünce, onlara dair ufacık bir değişiklik bile serinin takipçileri için ciddi bir mesele haline gelebilir.

Kendi adıma, önlerindeki bu meydan okumayı başarılı bir şekilde aştıklarına inanıyorum, umarım 19 Haziran’da karşılaşacağımız tablo beni yanıltmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum