Steam'e Gelecek Kısa Filmlerden Bol Yaratıklı Bir Fragman Çıktı

Adam işini biliyor

Hani geçen hafta size Neill Blomkamp'ın Steam üzerinden kısa filmler yayınlayacağını duyurmuştuk ya, işte Oats Studios ilk tadımlık fragmanını yayınlayarak bizi nelerin beklediğini de göstermiş oldu. District 9 ve Chappie gibi filmlerin yönetmeni olan Blomkamp bu yeni fragmanda da yaratık sevdasından vazgeçememişe benziyor.

Oats Studios'un yaratıklara odaklanmış olması elbette şaşırtıcı değil, Blomkamp'ın filmlerine baktığımızda uzaylıların, yaratıkların ve robotların her zaman önemli bir rol sahibi olduğunu görebiliyoruz zaten. Hatta kendisi Alien 5'in yönetmenlik koltuğuna bile oturacaktı ama sonradan işler beklendiği gibi gitmedi..

"Volume 1" isimli bu fragman Eyfel Kulesi'nin görüntüsüyle açılıyor ve anlatıcı bize uzaylıların insanları yok etmek için dünyaya geldiklerini söylüyor. Sonrasında parça parça bir şeyler görmeye başlıyoruz, kertenkele benzeri yaratıklar tarafından esir alınan insanlar, kırmızı ışıklı bir koridorda uzaylılara ateş eden bir kadın. Bir saniye, Dakota Fanning değil mi o? Demek bu kısa fragmanda ünlü isimler de oynamış, bakalım başkaları da var mı diye merak ederek devam ediyoruz. Sonrasında Vietnam'a geçiyoruz, sanki zombiye dönüşmüş bir grup insan var ve orada da Michael Biehn'in genç halini andıran biri var. Terminator'deki Kyle Reese desem belki daha iyi hatırlarsınız.

Sonrasında yine bolca yaratık ve... Sigourney Weaver?? Görünüşe göre Blomkamp iptal edilen Alien 5'teki isimleri fragmanda bir araya toplamaya karar vermiş. Video şu sözlerle bitiyor: "Bu yeni dünya herkesi değiştirdi. Ya uyum sağlarsın, ya ölürsün. Bu kadar basit." Sizi bilmem ama şu 1 dakikalık fragman bile beni Oats Studios'un gelecek filmleri için heyecanlandırmaya yetti de arttı bile.

Yalnız bu Volume 1 fragmanı bana Blomkamp'ın kısa filmlerinden çok sanki büyük bütçeli, tam metrajlı bir filme dönüşecekmiş havası verdi. Eğer yönetmenin projesi tutarsa dediği gibi bu kısa filmlerin uzun metrajlı hallerine şahit olabiliriz demektir bu.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum