Neredeyse Tamamı Tek Kişi Tarafından Geliştirilen Darq, Önümüzdeki Ay Çıkıyor

Bu işte epey emek var…

“Bir video oyunu yapmak için gerekli her şeyi öğrenmek, sıfırdan başlayıp bir oyun tasarlamak ne kadar zaman alır acaba?” diye merak edenlerdenseniz, bu soruya cevap olabilecek bir oyun ile karşı karşıyayız. Önümüzdeki ay oyun severlerle buluşacak olan Darq adlı oyun, toplamda üç buçuk yılda ve yaklaşık 10.000 saatlik bir çalışmanın sonucunda tamamlanmış.

Oyunun çıkış videosu da paylaşılmış durumda. Gördüklerimizin büyük oranda tek kişi tarafından yapıldığını düşününce ve bu kişinin de ilk oyun tecrübesi olduğunu öğrenince daha da ilgi çekici bir hal alıyor.


Oyun, kendisini bir kabusun içinde bulan Lloyd isimli bir çocuk hakkında. Uyanmaya çalışıyor, fakat kabusun içerisinde fizik yasalarını değiştirebilmekle birlikte kendisini uyandıramadığını fark ediyor. Bulmaca-platform tarzındaki oyunda perspektif sürekli değişiyor, dolayısıyla buna uyum gösterip bulmacaları çözmek, platform kısımlarını aşmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Unfold Games’in yaptığı açıklamaya göre modelleme ve animasyonların %5’lik bir kısmı bir ekip tarafından, ses tasarımları da profesyonel bir ses tasarımcısı tarafından yapılmış. Geri kalan kısımları ise, tek bir elden çıkmış durumda. İşin ilginç kısmı, 3,5 yıl önce oyun tasarımı konusunda hiç bilgisi olmayan birisinin çeşitli el kitapları, rehberler ve YouTube videoları ile kodlama, animasyon ve modelleme gibi şeyleri öğrenip ortaya böyle bir oyun çıkarabilmesi. Bence takdiri hak ediyor.

Darq, 15 Ağustos’ta oyun severlerle buluşacak. İlginizi çekerse, Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
30 Temmuz 2019 05:03

Yakın zamanda Little Nightmare'i oynayıp bitirdikten sonra yapımcısının oyunlarını araştırdığımda bu çıkmıştı karşıma.Little Nigtmare ile karşılaştırdığımda baya bir yol kat etmişler gibi görünüyor.Fragmana bakacak olursak bulmaca ve atmosfer konusunda çok iyi görünüyor, umarım beğenilir de Unfold Games'ten daha çok indie oyun görürüz.

ilke_kurtlutepe
Ghost AssassiN
30 Temmuz 2019 14:52

Little Nightmares'ın yapımcısı Tarsier Studios.

ilke_kurtlutepe
ilke_kurtlutepe
31 Temmuz 2019 00:33

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ilke_kurtlutepe
ilke_kurtlutepe
30 Temmuz 2019 23:03

Önemli değil :) Tarsier de yeni oyun yapsa keşke, Little Nightmares'deki hatalarını düzeltseler ortaya çok başarılı bir oyun çıkabilir.

Ghost AssassiN
ilke_kurtlutepe
30 Temmuz 2019 22:19

Ha doğru ya Tarsier'di.O zaman Steam'de benzer oyunlar kısmından rastlamıştım herhalde DARQ'ya. :D Bilgilendirme için teşekkürler bu arada.


zZzZ
29 Temmuz 2019 18:41

inside ve limbo havası aldım, hoşuma gitti oynayacağım

Parolamı Unuttum