Netflix 2. Sezon Öncesinde Stranger Things'in Oyununu Yayınladı

Dizi öncesi iyi gider

27 Ekim'de Netflix'in en güzel dizilerinden biri olan (hangisi güzel değil ki diye sorsanız verecek cevabım yok) Stranger Things'in 2. sezonu başlayacak, ama onun öncesinde Netflix Stranger Things gazımızı almak için mobil bir oyunla karşımıza çıkıyor: Stranger Things: The Game. Gördüğünüz gibi son derece yaratıcı ve üzerinde ince ince düşünülmüş bir isim olmuş.

Oyun tamamen retro grafiklere sahip ve Zelda benzeri bir oynanış sunuyor. Elbette bu oyuna bulaşmadan önce her ihtimale karşı spoiler yememek için dizinin ilk sezonunu seyretmiş olmanızı öneririm. Dizi 80'lerde geçtiği için oyunun da o dönemin oyunlarını çağrıştırıyor olması gayet doğal ve çok da yerinde bir karar olmuş.

Oyunda hem Hawkins, hem de Upside Down dünyalarında gezebilecek, Mirkwood Ormanı ve Hawkins Laboratuarı da dahil olmak üzere dizideki yerlerde dolaşabilecek ve dizinin temasıyla uyumlu olan çeşitli bulmacaları çözmeye çalışacağız. Oyundaki bulmacaları çözmek için karakterlerin kendilerine has yeteneklerini kullanmamız gerekecek. Mesela Nancy'nin beysbol sopası kullandığını söyleyebilirim.

Hem iOS, hem de Android için ücretsiz olarak yayınlanan oyunun belki de en güzel tarafı ise gerçek anlamda ücretsiz olması, yani "oyunu bedavaya verdik ama oyun içindeki malları size parayla satacağız" gibi bir düşünce yok ortada. Oyunu iOS için Apple’s App Store, Android için ise Google Play sayfalarından indirebilirsiniz.

Oyunu merkezi Teksas'ta bulunan BonusXP ismindeki bağımsız bir stüdyo Netflix için geliştirmiş. Oyunun fragmanında dizinin jenerik müziği bile dönemin oyunlarını çağrıştıyor, harika.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum