Netflix, Seinfeld'i Bünyesine Katmak İçin Servet Ödemiş

Hiçbir şey hakkında her şey

Netflix dün akşam yaptığı açıklamayla Seinfeld'in eksiksiz tüm sezonlarının, tam 180 bölümünün haklarını aldığını ve 2021'den itibaren tüm dünyada sadece Netflix üzerinden izleneceğini duyurdu.

Bu, Friends ve The Office izleyici mıknatısı dizileri kaybeden Netflix'ten müthiş bir atak. Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence Seinfeld dünyanın en iyi sitcomudur, neredeyse her bölümünü ezbere bildiğim bu muhteşem dizi Netflix'i kesinlikle daha da güçlü hale getirecek.

Los Angeles Times'ın makalesine göre Netflix, Seinfeld'i kapmak için kesenin ağzını ciddi anlamda açmış. Her ne kadar kesin para miktarı belirtilmemiş olsa da NBCUniversal'in The Office için ödediği 500 milyon doların çok üstünde bir miktardan bahsediliyor.

Netflix, dizinin haklarını almak için oldukça agresif bir fiyat arttırma politikası izleyerek rakipleri Hulu, WarnerMedia ve NBCUniversal'ı geride bırakmış.


Şimdi benim merak ettiğim şey dizinin orijinal 4:3 formatında mı, yoksa 16:9 olarak mı yayınlanacağı. Umarım orijinal halini korurlar, Hulu'daki 16:9 versiyonu için sahnelerin alt ve üst kısımları kırpılıyordu çünkü. Neden bahsettiğimi aşağıdaki örnek görselde görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum