Netflix'ten Ciddi Konulara Değinen Fantastik Bir Film Geliyor: Bright

Will Smith'i özleyenlere gelsin

Suicide Squad'ın yönetmeni David Ayer'in Netflix'e özel olarak çektiği Bright'ta Will Smith ve Joel Edgerton bir araya geliyor ve bizi Los Angeles'ta geçen fantastik bir hikayeye götürüyorlar. Film Los Angeles'ta geçiyor ama dünyamızda orklar da yaşıyor, elfler de. Hatta periler bile var. 

Filmin yayınlanan ilk fragmanında Will Smith'in canlandırdığı polis memuru Scott Ward'ı bir periyi ölümüne döverken görüyoruz. Anladığımız kadarıyla bu yaramaz bir peri, çünkü Smith komşularının gözü önünde periyi haşat etmekten hiç çekinmiyor. Ardından bu renkli dünyada insanların başka ırklarla birlikte yaşıyor olduğunu görüyoruz. Ward'ın LAPD'deki ortağı, polis kuvvetlerine kabul edilen ilk Ork olan Nick Jakoby (kendisini canlandıran isim ise Joel Edgerton). Aslında fragmanda günümüzde siyahların ve azınlıkların yaşadıklarına benzer şeyleri Orkların ve diğer ırkların da yaşadığını görüyoruz ve film bu konuya fantastik bir perspektiften yaklaşacağa benziyor.

Zaten bu dakikadan sonra filmin fantastik yönü iyice ortaya çıkıyor. Tikka ismindeki bir Elf kızı çok güçlü bir asayı (fragmanda sihirli değnek denmiş, ben de öyle diyeyim). Film bundan sonra iyice fantastik bir hal alıyor çünkü bu değnek dilekleri gerçekleştirme gücüne sahip. 

Yönetmen David Ayer filmin fantastik bir yapıya sahip olsa da konuyu son derece ciddiye aldığını, yalnızca kaba bir komedi olmadığını söylüyor. Bright sayesinde günümüzde yaşanan ırkçılık ve ayrımcılık gibi sorunları insanların kabul edebilecekleri bir lensten süzerek gösterebileceklerini, çünkü aksi halde insanların bu gerçek sorunları dinlemeyi pek istemediklerini söylemiş Ayer. Yönetmen ayrıca Netflix'in kendisine sunduğu özgürlükten son derece memnun olduğunu da eklemiş.

Bright Netflix'te 22 Aralık'ta yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum