Netflix'e Gelecek Yeni İçeriklerin Yüzde 7.5'ini Oyun Uyarlamaları Oluşturuyor

Gelecek parlak

Bundan 20 seneye kadar önce hayal edemeyeceğimiz bir sinema dünyasının içerisindeyiz. Eskiden vasat üstü süper kahraman filmi örneklerine 4-5 yılda bir rastlarken, şimdilerde her sene en az iki ya da üç adet süper kahraman dolu filmler ile karşılaşıyoruz. Aynı durum oyunlardan uyarlama filmler için de geçerli.

Uwe Boll isimli abimiz sayesinde sinema ve dizi dünyasında kötü bir şöhret yakalayan oyun uyarlamaları, şimdilerde oldukça popüler olmuş durumda. Daha önce Netflix’in yaptığı Witcher büyük ses getirirken, markanın kanatları altında Castlevania gibi uyarlamalar da bulunuyor. Hatta Netflix, Beyond Good and Evil’in filmi üzerinde çalıştığını bile açıklamıştı.

Tabii ki bu girişimler oldukça önemli. Ampere Analysis’in yayınladığı Netflix grafiğine göre firmanın güncel TV uyarlamalarının yüzde 7.59’unu oyunlar oluşturuyor. Netflix’in “oyun dünyasını keşfetmeye” devam ettiğini ifade eden analizciler, geleceği açıklanan tüm içerikleri kategorilere ayırarak ilginç bir sonuca ulaşmış.

Örneğin gelecekteki film uyarlamalarının yüzde 5.45’inin oyunlardan oluştuğu görülebiliyor. Gün geçtikçe oyunların pastadaki payının artacağını ifade eden Ampere,  video oyunlarının yayın servisleri için ciddi bir kazanç olabileceği görüşünde. Oyuncuların pek çoğunun halihazırda yayın servisi hesaplarına sahip olduğunu belirten analizciler, gelecekte daha fazla oyun uyarlaması göreceğimizin sinyalini veriyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum