Netflix'in Sandman Dizisi 2021 Yılında Geçecek

Neil Gaiman, çok iddialı

Çizgi roman dünyasında bazı yazarlar ve onların yarattıkları evrenler ayrı bir yere sahiptir. Çok uzun yıllardır her anlamda büyük izler bırakmayı başaran Neil Gaiman, kült eseri The Sandman'i bir Netflix dizisi yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl duyurulan dizi malum pandemi süreci nedeniyle sekteye uğramış ve belirsiz bir hal almıştı. Bu belirsizliği de yine yazar Neil Gaiman bozdu ve hem dizinin ortaya çıkış sürecini hem de hikayeye dair ilk detayları hayranlarla paylaştı.

Gaiman'ın açıklamalarına geçmeden önce kısa bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Orijinal Sandman serisinde Order of Ancient Mysteries tarafından 1916 yılında hapsedilen Morpheus, yedi onyıl sonra 1988 (çizgi romanın ilk yayın tarihi) yılında kaçmayı başarmıştı. Yeni nesil Sandman dizisinde ise Morpheus 2021 yılında kaçmayı başaracak. Ancak bu durum Gaiman'a göre Morpheus'un orijin hikayesini etkilemeyecek. "Netflix sürümü 2021 yılında başlayacak yani Netflix versiyonunda Morpheus, 70 değil 105 sene hapsedilmiş olacak." diyen Gaiman durumu özetledi.

Modern dönemde geçecek bir Sandman'in nasıl olabileceğini ise şöyle anlatmış Gaiman;  "Tamam şu an 2020 yılındayız, diyelim ki 2020 yılında Sandman yazıyorum. Neler yapmam gerekir? Bu işleri nasıl değiştirir? Karakterlerin cinsiyetleri ne olur? Bu karakter kim veya nasıl olur? Ayrıca teknoloji ve kültürdeki evrim de bu önümüzdeki uyarlamanın başlamasına yol açtı."

Aslında Gaiman'ın kendi kendine sorduğu bu sorularda diziyle ilgili çok sayıda ipucu saklı. Tabii bunların ne kadarının ekrana yansıyacağını dizinin tamamını izlemeden bilmek mümkün değil. Ancak işin içerisinde Neil Gaiman olunca dizinin herhangi bir bölümünün herhangi bir sahnesinde belki de çoğumuzun fark etmeyeceği bir detay her şeyi değiştirebilir. 

"İnsanlar 30 senedir bazı film ve dizi adaptasyonlarıyla uğraşıyorlar ve yaklaşık 25 senedir bunu aktif bir şekilde deniyorlar. Ancak bu hiçbir zaman tam olarak işe yaramadı, tüm bu görsel efektler ve bu efektler için ihtiyaç duyulan şeyler yüzünden işe yaramadı. İşe yaramadı çünkü çünkü yetişkinler için bir şey yapıyorsunuz. İnsanlar Sandman film senaryoları yazardı ve 'bu bir R-Rated film olacak ve biz 100 milyon dolarlık 18+ filmlere sahip olamayız' derlerdi. Demek istediğim, yapmanız gereken şey uzun soluklu bir hikaye anlatımını bir dezavantajdan ziyade bir avantaja çevirmek. Daha önce yeterli teknolojiye veya bütçeye sahip değildik. İzleyiciler de orada değildi, bunu insanlara sunacak sistemimiz de yoktu. Preludes & Noctrunes ile The Doll's House bizim ilk 10 bölümümüz olacak. Daha önce bunu yapmamıza kimse izin vermemişti, dünya buna hazır değildi. Artık hazır." diyen Gaiman Netflix'in sağladığı imkanlardan dolayı çok heyecanlı gözüküyor.

Salgın arası olmasa geçtiğimiz Mayıs ayında çekimlerin başlayacağını da belirten yazar, yeni çekim tarihleriyle ilgili bir bilgiyi paylaşmadı. Aynı zamanda dizinin senaryosunda da tam yetkili olacak olan Gaiman'a Netflix'in bu kadar güvenmesi bence yapılmış en doğru hareket. Devasa bir bütçeyle hazırlanan Sandman dizisi Gaiman'ın da dediklerine bakacak olursak 2021 yılında yayınlanacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum