Niantic PokeGO İstatistik Sitesi PokeAdvisor'ı Engelledi

Yine Niantic, yine kapanan bir platform

Pokemon GO oyuncularının yakaladığı Pokemon, harcadığı Poketopu sayısı, saldırdığı GYM sayısı gibi istatistikleri görmesini sağlayan PokeAdvisor, Niantic tarafından engellendi.

Niantic, haritalarda Pokemonların nerelerde çıktığını gösteren PokeVision gibi birçok siteyi daha önceden kapattırmıştı. Fakat PokeAdvisor'ın kapanması; ya da daha doğrusu Niantic tarafından engellenmesi çok da mantıklı gözükmüyordu. Çünkü PokeAdvisor, temelde hiçbir kuralı delmiyor, bir 'hile' yapmıyor; sadece oyunculara istatistik sunuyordu. Yani Pokemonlarınızın IV derecelerini görmek, Pokedex'inizi site üzerinden kontrol etmek ve en iyi oyuncuların sıralamalarını görmek kime ne gibi bir zarar verebilirdi ki? Niantic'e göre verebiliyormuş.

Sitenin kurucusu 'lax20attack', Reddit'te 13 saat önce Niantic sunucularına erişemediğini, bir çözüm üstünde çalıştığını fakat Niantic'in büyük ihtimalle siteye erişimi engellediğini açıkladı. Geliştirici firma üçüncü parti uygulamalara karşı önlem aldıklarını ve önlem almaya devam edeceklerini önceden açıklamış olsa bile, PokeAdvisor'ın kapatılması birçok oyuncuyu üzdü ve sinirlendirdi. 

Niantic'ten daha çok çalışan ve oyuncuların oyundan keyif almasını sağlayan bir platform daha Niantic tarafından kapatıldı. Oyuncuların böyle bir istatistik sitesine gitmelerinin sebebi, Pokemon GO uygulamasındaki eksikliklerdir en nihayetinde. Dolayısı ile hem uygulamadaki eksiklikleri görmek istemeyen, hem de oyuncuların isteklerini dinlemeyen Niantic, onları dinleyen hayran projelerine de pek sıcak bakmıyor gibi gözüküyor. Bravo Niantic (!).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum