Night in the Woods'un Geliştiricisi, Taciz İddialarına Kayıtsız Kalmadı

Kurucuyla yollar ayrıldı

Birkaç gündür oyun sektöründeki bazı isimlere dair cinsel taciz iddiaları duymaya başladık, kadınlar bir bir ortaya çıkıp başlarından geçen olayları anlatıyorlar. Bu cinsel taciz iddialarından biri de Night in the Woods'un (ve geliştirici stüdyo Infinity Fall'un) yaratıcılarından Alec Holowka ile ilgiliydi.

İddianın sahibi Zoe Quinn. Bu ismi Gamergate olaylarından hatırlıyor olmalısınız, ayrıldığı sevgilisinin yayınladığı bir blog mesajıyla başlayan ve ortalığı kasıp kavuran skandalın odağındaki isimlerdendi Quinn. Zoe Quinn, geçen gün yayınladığı Twitter mesajında Alec Holowka tarafından cinsel tacize uğradığını açıkladı ve detaylı da bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine Holowka ile benzer deneyimler yaşamış olan diğer kadınlar da ortaya çıktı ve olay büyüdü.

Bu gelişmeler üzerine Night in the Woods'un diğer iki ismi Scott Benson ve Bethany Hockenberry ortak bir açıklama yayınlayarak Alec Holowka ile tüm ilişkilerini kestikleri duyurdular.


Benson yazdığı mesajda "Bu hafta Night in the Woods'un programcısı, bestecisi ve yaratıcılarından Alec Holowka'yla ilgili geçmişte karıştığı cinsel taciz iddiaları ortaya çıktı. Bu suçlamaları ekip olarak son derece ciddiye alıyoruz. Bunun sonucu olarak Alec ile tüm bağlarımızı koparmış durumdayız."

> Günün İndirim Tavsiyesi - Night in the Woods

Benson, Night in the Woods'la ilgili her şeyi Bethany'yle birlikte idare edeceklerini ama şimdilik bunun ne anlama geldiğini kendilerinin de bilmediğini söylüyor. Ayrıca üçlünün üzerinde çalışmakta olduğu yeni projeyi de iptal ettiklerini ve Night in the Woods'un kutulu versiyonunu da ertelediklerini söylemiş Benson. Oyunun iOS versiyonunu farklı bir stüdyo üstlendiği için bunda bir aksama olmayacakmış.

Suçlamalar ciddi, Alec Holowka'dan gördüğüm kadarıyla henüz bir açıklama yok ama Twitter hesabını korumaya almış durumda.

YORUMLAR
MSelm
29 Ağustos 2019 16:49

Jeremy Soule hakkında da maalesef bir şeyler çıktı

Parolamı Unuttum