Nightdive, Blade Runner Enhanced Edition'a Orijinal Oyunu Da Ekledi

Oyunun klasik versiyonu daha güzel

Nightdive'ın kaynak kodları kaybolan Blade Runner'ı ters mühendislik işlemlerinin de yardımıyla baştan yaratarak oyunculara sunduğu Enhanced Edition beklenen bir oyun olmasına rağmen oyuncularda ilk etapta hayal kırıklığı yarattı. Enhanced Edition adına grafiklerde yapılan değişiklikler, karakter ve diğer objelerin ekranda aşırı derecede parlaması, bazı detayların upscale işlemleri sırasında ortadan kaybolması gibi farklar şimdilik hoşlanılacak gibi değil.

Steam forumlarında Nightdive'a destek verenler de var, oyunun bu halinin Blade Runner'ın anısına ihanet olduğunu düşünenler de. Nightdive, oyunu düzeltip orijinal haline daha da yakınlaştırmak için elinden geleni yapacağını söyledi ve buna ek olarak oyunun Classic versiyonunu da oyunculara sundu. Oyunun şu anki Steam ortalamasının %35 düzeyinde olduğunu da ekleyelim.

"Bu ücretsiz güncelleme otomatik olarak yüklenecek ve Steam'den Blade Runner'ı çalıştırdığınızda hangi versiyonu oynamak istediğiniz sorulacak" diyor Nightdive.

Açılışta artık üç seçenek çıkıyor karşımıza: Enhanced Edition, Classic Edition, Classic Edition With Restored Content. Bu üçüncüsünde orijinal oyunda kullanılmayan kısımlar da eklenmiş durumda. Oyunun bu klasik versiyonları ScummVM üzerinden çalışıyor.

Umarım Nightdive eleştirilen kısımları düzeltmeyi başarır da tüm zamanların en yaratıcı macera oyunlarından biri daha da fazla kişiye ulaşır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum