Nintendo Switch’in Toplam Satışları 107 Milyon ile Rekora Koşuyor

Oyun kısmında da yıllık satış rekoru kırılmış durumda

Bu yılın ilk aylarında Switch, 101,63 milyon satış yapan Wii’yi geride bırakarak Nintendo’nun en çok satan ev konsolu haline gelmişti ve gözünü sıradaki hedeflerine, 118,69 milyon satış yapan Game Boy ve 154,02 milyon satış yapan DS’in tahtına dikmişti. Şimdiyse rekorunu geliştiriyor ve bu hedeflere adım adım yaklaşıyor.

31 Mart 2022 tarihi itibariyle, toplam Switch satışı 107,65 milyon olarak gerçekleşmiş durumda. 2022 mali yılında 23,06 milyon Switch satılmış -ki özellikle bileşen tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasaya talebi karşılayacak düzeyde yeni cihaz arz edememeleri sonucunda bir önceki yıla göre ciddi bir düşüş görülmüş yıllık satışlarda. Buna rağmen, epey iyi bir performans sergilediğini söylemek mümkün.

Öte yandan, oyun satışları da Nintendo’nun yüzünü güldürmüş, yazılım kısmında yıllık satış rekoru kırıldığını belirtiyorlar. Toplamda 39 ürün, 1 milyon satış barajını aşmış, toplamda 235,07 milyon satış yapılmış.

Burada elbette Nintendo’nun popüler markaları başı çekiyor. Kirby: The Forgotten Land ilk 2 haftada 2,1 milyon satış yaparken, Pokemon Legends: Arceus 12,64 milyon, Mario Kart 8 Deluxe 9,94 milyon, Mario Party Superstars 6,88 milyon, Animal Crossing: New Horizons 6,01 milyon, The Legends of Zelda: Skyward Sword HD 3,91 milyon ve Metroid Dread 2,9 milyon satışla bu tabloya önemli katkı sunan oyunlar.

Nintendo, önümüzdeki aylarda çıkış yapacak Splatoon 3, Pokemon Scarlet & Violet ve Bayonetta 3’ten de benzer performanslar bekliyor. Böyle oyunlar çıktıkça, donanım satışlarının da devam etmesi doğal. Bakalım Switch satışlarında yeni rekor haberlerini ne zaman alacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum