Nintendo, Zelda: Tears of the Kingdom'dan Sızıntı Yapan Şahsın Peşine Düştü

Bir cadı avı daha

Nintendo bu sefer de Zelda: Tears of the Kingdom'ın çizim kitabından sızıntılar yapan şahsın peşine düştü.

Nintendo Kaliforniya'daki bölge mahkemesine DMCA başvurusunda bulunmuş ve Discord aracılığıyla sızdırılan 200 sayfalık çizim kitabını dağıtan şahsın kimlik bilgilerinin açıklanması için mahkeme celbi yollanmasını istemiş. Aslında Discord DMCA ihtarının ardından sızdırılan bu içeriği sunucularından kaldırmış ama anlaşılan Nintendo işleri bu noktada bırakmak istemiyor; örnek teşkil etmesi için şahsın doğrudan peşine düşmüşler.

Mahkeme celbi talebinde Discord'dan Julien#2743 ismini kullanan kullanıcının kişisel bilgilerinin istenmesi söylenmiş; buna isim, soyisim, adres, telefon numarası ve email adresi dahil.

Bu başvuru kabul edilir mi, edilirse Discord kullanıcı bilgilerini açıklamak zorunda kalır mı, kalırsa Nintendo bu şahsa karşı nasıl bir hukuk yolu izler bunlar merak konusu. Nintendo daha önce de 2019 yılında Pokémon Sword and Shield strateji rehberinden sayfa sızdıran iki kişinin peşine düşmüş ve bu şahıslar da kişi başı 150,000$ tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Anlayacağınız Nintendo'nun şakası yok. Elinize erkenden bu tür belgeler geçerse paylaşmayın, yakın gitsin :)

YORUMLAR
Mert
11 Nisan 2023 14:36

Arkadaş yürek yemiş valla, Nintendo içeriği paylaşılır mı :D

Parolamı Unuttum