No Man’s Sky’da İki Oyuncunun Karşılaşması Mümkün Mü?

Onlar için küçük, ama oyunculuk için büyük bir adım

Son dönemlerin en çok konuşulan oyunu PlayStation 4’te çıkışını yaptı. Oyuncular da uçsuz bucaksız evreni didik didik etmeye başladı.

Hello Games’in kurucusu Sean Murray daha önceden yaptığı açıklamalarda No Man’s Sky’ın multiplayer bir oyun olmadığını, ama diğer oyuncularla karşılaşma ihtimalinin yüzde sıfıra yakın olsa da mümkün olduğunu söylemişti. Daha oyunun ilk gününde iki oyuncu aynı anda aynı gezegene ayak bastı.

İlk olarak bir oyuncu başka biri tarafından keşfedilen bir gezegene indi. Bu oyuncu gezegeni keşfeden kişiye PSN üzerinden mesaj atarak buluşma teklif etti. Keşfi yapan oyuncu 4 yıldız sistemi uzaklıktan buluşma noktasına geldi, fakat sonuç ümit ettikleri gibi olmadı. Hem aynı uzay istasyonunda hem de aynı gezegendeki aynı noktada duran oyuncular birbirlerini göremedi. Bu çaba iki oyuncunun gözünden de canlı yayın aracılığıyla izleyecilere aktarıldı.

Karşılaşmanın gerçekleşmeme sebebi bazıları tarafından No Man's Sky'da böyle bir özelliğin olmamasına bağlansa da genel kanı oyunun server yükü üzerinde duruyor. Sean Murray, Twitter üzerinden beklentilerin üstünde bir oyuncu sayısına ulaşıldığını belirtti. İlerleyen günlerde bu karşılaşmanın farklı oyuncular tarafından da olsa gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum