Nolan'ın 2. Dünya Savaşı Filmi Dunkirk'ten İlk Fragman

Nolan yine heyecan uyandırıyor..

İlk olarak Eylül 2015'te açıklanan fakat o günden beri bir ses seda alamadığımız Christopher Nolan'ın Dunkirk filminden nihayet bir fragman geldi.

Fragmandan bahsetmeden önce Dunkirk hakkında bir iki bilgi vermek gerekiyor. 2. Dünya Savaşı'nda Müttefikler ile Nazi Almanyası arasında Fransa'nın Dunkirk şehrinde geçen muharebe 2. Dünya Savaşı'nın en kritik anlarından biri olarak kabul ediliyor. Tam 330 bin Müttefik askerinin savaş sonunda tahliye edildi ve savaşın seyri değişti. Filme ve fragmana geri dönecek olursak ilk gözümüze çarpan görüntünün kalitesi oluyor. Nolan filmlerinde görsel kaliteye alışığız fakat bu film hem 1940 yılının havasını hem de modern teknolojinin çekim kalitesini bize harika bir şekilde sunuyor. Bildiğiniz gibi dönem filmlerinin renk tonları vardır. Genelde 2. Dünya Savaşı filmlerinde kahverengi ton hakimdir. Dunkirk'te de bu tonun hakimiyetini görüyoruz fakat renkler bir şaşırtıcı derecede çarpıcı. Zaten filmin ana teması "hayatta kalmayı umut etmek" olduğu için sahnelerdeki ışık ve ton kullanımı oldukça önemli bir yer kaplayacaktır.

Tabii filmin 65mm film ile ve en son teknoloji ürünü IMAX kameraları ile çekilmesinin de etkisi var. 21 Temmuz 2017'de vizyona girdiğinde daha detaylı şekilde Nolan sinematografisini irdeleriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum