Nvidia Düşük Bütçeli PC'ler İçin GeForce GT 1030'u Çıkardı

On-board ekran kartından çok daha iyi.

Nvidia, düşük bütçeli oyun bilgisayarları için yeni bir ekran kartı serisi çıkardı. Pascal mimarisiyle çıkan GeForce GT 1030'un yurt dışı fiyatları 70 ile 100 dolar arasında değişiyor.

Şu an için EVGA, MSI, Gigabyte ve Zotac versiyonları satışa çıkmış durumda. Genel olarak tek fanlı aktif soğutma ve pasif soğutma bloklarıyla ısı dengesi korumaya çalışan ekran kartı özellikle eSpor oyuncularının ve internet kafe sahiplerinin ilgisini çekebilecek bir oyuncu ekran kartı olarak dikkat çekiyor.

AMD'nin düşük bütçeli oyun bilgisayarlarını domine ettiğini düşünürsek mantıklı ve hatta belki de geç kalınmış bir hamle gibi gözüküyor. Nvidia, bu ekran kartıyla birlikte on-board ekran kartı kullanıcılarını cezbetmek istiyor gibi gözüküyor. Neticede GT 1030'u 70 dolara bile bulabiliyorsunuz.

> Intel Core i9 İşlemcilerin Detayları Ortaya Çıktı
> AMD Ryzen 9 İşlemcilerin Teknik Özellikleri

GeForce GT 1030'da 2GB GDDR5 hafıza, 64-bit bus ve 384 CUDA çekirdeği bulunuyor. Ekran kartının boostlu saat hızı 1,468 MHz olarak dikkat çekiyor. 7680x4320'ye kadar (60Hz) çözünürlük desteği var. Üreticiden üreticiye değişmekle birlikte kartın her modelinde bir HDMI slotu ve dual-link DVI slotu bulunuyor. Referans modelinde ise DP 1.4, HDMI 2.0b ve dual-link DVI mevcut.

GT 1030'un performans testleri henüz yeterince detaylı değil, ancak fiyat olarak AMD'nin RX 550'si ile yarıştığını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum