Obi-Wan Kenobi Dizisinin Yaş Sınırı Hayranları Şaşırttı

Kenobi'nin yaş derecesi Mandalorian'ın da altında

Star Wars Evreni'nin en özel karakterlerinden Obi-Wan Kenobi dizisini görmeye artık bir aydan da az bir süre kaldı. Tüm Skywalker döneminin kilit karakterlerinden birisi olan Obi-Wan'ı üçüncü filmin ardından Tatooine'de çekildiği inziva hayatıyla yeniden göreceğiz. Sadece Tatooine değil galaksinin çeşitli yerlerinde Kenobi'nin Luke Skywalker yeterince büyümeden halletmesi gereken bolca iş olduğunu da biliyoruz. Ancak tüm bu maceraların hangi düzeyde verileceği konusunda yeni bir tartışma alevlendi. Kenobi dizisinin yaş sınırı diğer tüm Star Wars dizilerinden daha düşük.

Disney+'nın Birleşik Krallık sayfasıyla birlikte Obi-Wan Kenobi'nin 9+ olarak listelendiğini gördük. 0+, 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ ve 18+ olarak içerikleri sınıflandıran Birleşik Krallık'ta The Mandalorian, 14+ yaş sınırına sahipken The Book of Boba Fett'in yaş sınırı 12+ idi. Ancak işin garip yanı işin Amerika kısmında durum daha farklı. Kenobi'nin Amerika'daki yaş sınırı tıpkı Mando ve Boba Fett gibi TV-14 şeklinde listelenmiş. Marvel dizileriyle kıyaslayacak olursak WandaVision, Loki ve Hawkeye gibi diziler de yine Britanya özelinde 9+ olarak listelenmiş. Yani Kenobi'nin aksiyonu konusunda şimdilik endişe edecek bir durum yok. 

Amerika'nın televizyon yayınlarındaki yaş sınırı kanunları dünya geneline göre biraz daha farklı. Muhtemelen bu yüzden Britanya'da 9+ olan bir içerik, bazı sahneleri nedeniyle Amerika'da 14 yaş ve üzerine uygun olmuştur. Şu noktadan sonra yaş sınırı ne olursa olsun Ewan McGregor'u yeniden Obi-Wan olarak izleyecek olmanın heyecanı insana yetiyor. Kenobi dizisi ilk iki bölümüyle birlikte 27 Mayıs günü yayın hayatına başlayacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum