Obsidian, Elder Scrolls Serisinin Yan Oyunları İçin Bethesda'dan İzin Alamamış

Ah sana vah sana....

Günün tatları kaçıran haberi Bethesda dolaylarından geliyor. Obsidian'ın kurucu ortaklarından olan Chris Avellone, geçtiğimiz günlerde şahsi Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile oyuncuları epey üzdü. Avellone'un iddialarına göre Bethesda, Obsidian'ın yan oyun isteklerinin tamamını geri çevirmiş.

New Vegas ile Fallout serisine farklı bir keyif katan stüdyo, Bethesda'nın kapısını farklı Fallout ve The Elder Scrolls oyunları için de çalmış. Avellone, 2015'te stüdyodan ayrılana dek Bethesda'ya götürdükleri pek çok projenin geri çevrildiğini paylaştı.

This is true. One of the Elder Scrolls proposals (which I pitched) was intended to serve the same function as FNV did between F3 and F4, to provide more adventures in the setting during the years before the next Bethesda release. //t.co/7yJNkn8cUY

— Chris Avellone (@ChrisAvellone) December 18, 2023

"Evet, doğru. Bethesda'ya sunduğumuz projelerden biri de Elder Scrolls serisine ait bir yan oyundu. Bu oyun aynı Fallout New Vegas gibi eski Elder Scrolls oyunu ile yenisi arasında geçen olayları anlatacaktı."

Bethesda'nın bu teklifleri neden reddettiğini söylemek bir hayli güç. Fakat Bethesda CEO'su Todd Howard, yıllar önce yaptığı açıklamada Fallout 5'i kendilerinin yapmak istediğini ifade etmişti. "Zaman zaman" farklı stüdyolar ile anlaştıklarını söyleyen Howard'a göre Fallout serisi, Bethesda'nın yapı taşlarından biri.

Yine de şöyle Skyrim ve ES6 arasında geçen bir Obsidian oyununa da hayır demezdik, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum