Obsidian Şu An Üç Farklı Proje Üzerinde Çalışıyor

Sıradaki büyük RYO ne olacak acaba?

Obsidian Entertainment web sayfasındaki iş ilanları kısmını güncelledi ve tam 32 farklı pozisyonda ilan açtı. 2D Animatörden Konsept Çizerlerine, Hikaye Tasarımcısından Programcılara kadar çok geniş bir yelpazede Obsidian'a katılacak kişiler arayan stüdyonun iş ilanları, Obsidian'ın şu an üç farklı proje üzerinde çalıştığını da gösteriyor.

Bu oyunlardan biri elbette bildiğiniz gibi Grounded. X019'da Obsidian'ın yeni oyunu duyurulacağı için heyecanlanmıştık ama sonrasında Grounded hafiften bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Aslında oyun gayet güzel de görünüyor ama büyük bir RYO beklemenin etkisiydi bu. Ama Grounded üzerinde çalışan ekip zaten Obsidian'ın küçük bir kısmı, dolayısıyla buna bir ek oyun gözüyle bakmak lazım.

Stüdyonun üzerinde çalıştığı diğer oyun da tanıdık, The Outer Worlds markası. Büyük bir başarıya imza atan ve çok sayıda ödül alan oyun için yeni içerikler geliştirilmeye devam ediyor. Obsidian muhtemelen bunu tek oyunda bırakmayacak ve The Outer Worlds 2 ile de karşımıza çıkacak.

Stüdyonun üçüncü oyunu ise henüz duyurulmamış bir AAA RYO. Aslında bu noktada Tyranny, Pillars of Eternity benzeri bir izometrik rol yapma oyunu harika olurdu ama bunlar pek AAA tanımına uymuyor. Bu üçüncü oyun duyurulduğunda sanırım Obsidian'ın kendisine çizdiği yönü de görmüş olacağız. İzometrik ve bol rol yapma öğesi içeren oyunlardan, daha bir sulandırılmış ve çok sayıda kişiye hitap eden 'hafif' rol yapma oyunlarına mı geçecekler, bunu daha net öğreneceğiz.

Grounded'ın Steam sayfasının açıldığını da hatırlatayım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum