Oculus'un Yeni VR Gözlüğü Santa Cruz'a Merhaba Deyin

Oculus'tan yeni hamleler

Oculus'un tanıtım etkinliği olan Oculus Connect 3, bu sene hızlı başladı. Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, sanal gerçeklik sektörünün geleceği hakkında konuştu ve Oculus'un yeni sanal gerçeklik gözlüğü Santa Cruz'un ilk prototipini basına tanıtıldı.


Sanal gerçeklik sektörünün geldiği nokta ve geleceği hakkında konuşan Zuckerberg, şu ana kadar VR sektörünün ikiye ayrıldığını anlattı. Bunun ilki ucuz ve mobil telefonlarımızla kullanabildiğimiz sanal gerçeklik, diğerinin ise çok daha kaliteli ve pek de ucuz olmayan Rift gibi sistemlerin olduğunu aktardı. Zuckerberg, bundan sonraki hedeflerinin Samsung Gear VR'ın taşınabilirliği ve kolaylığı ile Oculus Rift'in kalitesi ve grafiklerini birleştirebilmek olduğunu söyledi.


Bu gelişmeler üzerine Oculus bugün proje adı "Santa Cruz" olan yeni sanal gerçeklik gözlüğünü ile ilgili ilk bilgileri paylaştı. Videoda görüldüğü üzere hiçbir bağlantısı bulunmayan gözlüğün Zuckerberg'in bahsettiği iki ana unsuru birleşip birleştiremeyeceğini zaman gösterecek. Gözlükle ilgili bilgiler arttıkça, sizlerle paylaşacağız.


Haberimize bir de not ekleyelim. Oculus'un CEO'su Brendan Iribe'nin yaptığı açıklamaya ile Oculus Rift artık Nvidia GeForce GTX960 ekran kartları ile de kullanılabilecek. Bundan önce sistem gereksinimi olarak en az Nvidia GeForce GTX970 veya üstünde bir ekran kartı gerekiyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum