OGZ İMC #11 - Bitirmek İstediğimiz Oyunlar

Cüzdanları koruyalım.

 Biz oyuncular için yazın gelişini simgeleyen en büyük gösterge Steam sunucularının bir gün boyunca çöküp durmas- Steam yaz indirimlerinin gelmesidir! Her ne kadar bu seneki indirimler, 2012-2013 dönemlerindeki efsane yaz şenliklerini aratsa da yine alacak ve oynanmadan kenara koyulacak bir sürü oyun cüzdanımızı delmek için merakla bekliyor! 

Yaz indirimleri gelmeden önce Steam hesabıma bir göz atayım dedim. Oynanmamış oyunların listesini çıkarına ağlayasayım geldi yahu! Onlarca parası verilmiş irili ufaklı oyun dijital kütüphanemde kuzu gibi yatıyor. Yeni çıkan oyunlardan da bunları oynayacak vakip kalmıyor... Sonra aklıma geldi, şöyle temizinden iki hafta iş-güç olmasa hangi oyunu baştan sona oynayıp bitirirdim? OGZ İMC'nin yeni bölümünde yazarlarımıza sordum: Tozlu raflarınızdaki hangi oyunu bitirmek istiyorsunuz?

Baran Köse

Hala Witcher 3'ün ek paketini ve ilk oyundaki yan görevlerin çoğunu yapmamış biri olarak listemin tepesinde Witcher 3 var. Fakat en baştan başlamaya çok üşeniyorum, keşke hiç oynamasaydım diye hayıflanıyorum. Onun haricinde bir türlü gereken vakti harcayamadığım Domina, Parkitect ve Europa Universalis 4 var. Aslında vakitten çok bütün bu oyunları oynayacak irade, hırs ve azim lazım bana. Çok fazla şey olduğu için üşeniyorum. Evet, benim de lanetim bu. Tanrılar beni yaratırken "çok kusursuz ve mükemmel oldu bu yeni insan biraz tembellik katalım da eşitlensin" demişler fakat her tanrı tembellik koyunca böyle bir şey çıkmış ortaya. Neyse ben biraz Championship Manager 01/02 oynayayım, 2023 yılına geldim çok acayip oyuncular çıktı altyapıdan onlara bakayım...

M. İhsan Tatari

Oooo... Derin mevzu. Cüzdanların yarasını deşelim diyorsunuz yani? Vallahi o kadar çok ki hangisini saysam bilemedim. En tepede 30 saatimi gömüp devamını bir türlü getiremediğim Pillars Of Eternity var sanırım. Onun ardından sırf Pillars'ı önce oynayacağım diye inat ettiğimden köşede bekleyen Tyranny ve Torment geliyor.

Eskilerden de alıp bir türlü başlayamadığım ve bitirmeyi çok istediğim Kingdoms Of Amalur, Dragon's Dogma, Lichdom: Battlemage ve Satellite Reign var. Daha var oğlu var daaa saydıkça bana bir şeyler oluyor, onun için burada keseyim :)

e32017ilkdefa

Alp Pektaş

The Witcher 3 ve Hearts of Stone'u bitirmiştim. Ama aynısını Blood and Wine için yapamadım. Nedeni zamansızlık değil aslında. Oynamak istemiyorum çünkü Geralt'ı son kez göreceğimi ve hikayesinin devamının gelmeyeceğini biliyorum. Arkham City'de bir ses sorunu yaşadığım için (konuşmalarda ses gelmiyordu) bırakmıştım. Şimdi düzelmiş olabilir ama üşeniyorum devam etmeye. Playstation 1,2,3... sahibi olamadığım için bitiremediğim tüm oyunlar var daha. Oof of :(

Eser Güven

Benim de Steam kütüphanemde oynanmayı bekleyen çok sayıda oyunum var ama eminim ki kendime o tarz boş bir vakit ayırabilsem dalacağım oyunlar daha önce bitirdiğim oyunlar olurdu. Benim öyle tuhaf bir alışkanlığım var işte, aşırı sevdiğim bazı oyunlar var ve bu oyunlar düzenli olarak aklıma takılıyorlar. Şimdi burada iyice geçmiş zamanlara geçip Eye of the Beholder I ve II'yi oturup yavaş yavaş harita çizerek bitirmek istiyorum desem çoğu kişi "ne diyor bu adam" diye düşünür, o yüzden biraz daha yakın geçmişe geleyim ben en iyisi.

Tam bir hafta boş vaktim var yahu, ilk önce Grim Fandango oynasam ya ben! Manny Cavalera ile bu inanılmaz ve duygusal macerayı bitirdikten sonra hemen Fate of Atlantis'e geçsem. Ne zamandır aklımda, oynamayalı o kadar uzun zaman olmuş ki bulmacaların çoğunu hatırlamadığıma eminim. Onu da şöyle vakitlice bitirsem, geriye kalan zamana da ilk iki Monkey Island'ı sıkıştırabilsem var ya, artık bir kaç ay ortalıkta yüzümden hiç eksik olmayan bir sırıtışla gezerim. LucasArts maceralarıyla geçirilen bir hafta insanın bünyesinde detoks etkisi yapar.

Utku Çakır

Beni bu soruyu sormaya iten oyunların başında Nier:Automata geliyor aslında. Bu oyunu oynayan kimle konuşsam, Yoko Taro'nun yarattığı muhteşem dünya ve anlattığı sürükleyici hikâyeden bahsetmeden duramıyorlar. Ama oyunun 20-25 saatlik bitirme süresi gözümde çok büyüyor... Nier'in yanında bir de Expeditions: Viking'e girişmek istiyorum. Nurettin, incelemesini siteye yazdığı dönemde oyunu övüp duruyordu. Hmmm... Bir yerlerden bir hafta bulup bu iki oyunu bitirmem gerekiyor!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum