Ooblets, Epic Store’a Özel Oyunlar Kervanına Katıldı, Yapımcısı Sebebini Açıkladı

Bir de çıkış tarihi açıklansaymış keşke…

Pokemon, Stardew Valley ve Animal Crossing gibi oyunlardan esintiler taşıyan sevimli mi sevimli bağımsız yapım Ooblets de Epic Games Store’a özel oyunlar arasındaki yerini almış bulunuyor sevgili Oyungezerler. ‘We did the thing’ başlığıyla paylaştıkları duyuruda, oyunun PC versiyonunun Epic Store’a özel olarak satışa sunulması konusunda anlaşmaya vardıklarını ilan ediyorlar.

Oyunun tasarımcısı ve yazarı Ben Wasser, böyle bir karar aldıklarını çünkü Epic’in minimum satış garantisi verdiğini söylüyor. Wasser; “Bu anlaşma, belirsizlik nedeniyle üzerimizde oluşan baskıyı omuzlarımızdan almış oldu. Bundan sonra ne olursa olsun, oyunun satışlarda çuvallaması gibi bir endişemiz olmayacak. Artık sadece oyunu yapmaya odaklanabileceğiz. Bizlere sağladıkları mali destek ile daha fazla yardım alabilecek, daha fazla kaynakla çalışma imkanı bulabilecek ve oyun severler için daha hoş içerikler geliştirebileceğiz” diyor.

Ooblets, Epic Store anlaşmasını ikonik Fortnite danslarından birisiyle kutluyor...


Bu desteğin ardından geliştirme sürecinin de hız kazanması öngörülüyor. Şu ana kadar oyun Rebecca Cordingley tarafından kodlanıyor, sanat tasarımları ve arayüz çalışmaları da yine büyük oranda Cordingley tarafından yürütülüyordu. Şimdi bu konuda daha fazla destek alması ve geliştirme sürecinin hız kazanması mümkün olabilecek. Tabii bir yandan da üzerlerindeki mali baskıyı attıkları için takvimi esnetme imkanları söz konusu :)

Wasser, Epic Games ile yapılan anlaşmaların genelde olumsuz karşılandığının farkında olduğunu ama Ooblets topluluğunun geneli için bir sıkıntının söz konusu olmayacağını düşündüğünü söylüyor: “Ben de hem Steam hem de EGS kullanıcısıyım. EGS kullanmak, bu platformda oyun satın almak ve oynamak konusunda kişisel bir sorunum yok. Ancak özellikler açısından halen eksik olan şeyler var, bu da yazılım geliştirme sürecinin doğal bir parçası. Bu tür şeyleri düzgün bir şekilde geliştirmek insanların düşündüğünden daha uzun sürüyor ve hiç kimse piyasaya kusursuz bir yazılım ile çıkmıyor. Steam de piyasaya ilk çıktığında benzer bir durumdaydı ve Epic için de geliştirme süreci bu şekilde devam ediyor”

Konsollar veya Netflix gibi abonelik sistemlerinin aksine, Epic uygulamasını kullanmanın oyunculara ek bir külfet getirmediğinin de altını çizmiş Wasser. Oyuncuların, oyun istedikleri platformda çıkmadığı için geliştiricileri oyunu korsan olarak oynamakla tehdit etmelerinin de rahatsız edici olduğunu belirterek bu tarz insanların ona göre yeterli olgunluğa erişmeyen, toksik oyuncular olduğunu ifade etmiş.

Ooblets’in PC versiyonunun ‘uzun bir süre’ Epic’e özel olarak satılacağı belirtilirken, çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamış. Umuyorum daha fazla bekletmezler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum