OpenIV, Red Dead Redemption 2'yi Desteklemeye Başladı

Modların gelmesi yakındır

Eğer Grand Theft Auto serisini modlamakla ilgiliyseniz OpenIV'yi mutlaka duymuşsunuzdur. GTA IV, GTA V ve Max Payne 3 için mod yükleme yazılımı ve aracı olan OpenIV'nin arkasındaki ekip, yazılımım Red Dead Redemption 2'nin PC versiyonunu da desteklemeye başladığını açıkladı. Bu da RDR2 için modların önünü açacak bir gelişme.

OpenIV'nin şu an yapabildiği tek şey RDR 2'deki RPF8 arşivlerini açmak ancak bu önemli bir başlangıç. GTA V'te olduğu gibi RDR 2'de de dosya ve arşiv isimlerini tutan meta, xml ve pso dosyaları mevcut ve OpenIV sayesinde dosya isimlerinin listesi çıkarılabiliyor. RPF8 arşivleri içindeki dosyalar isimli olarak değil de hash olarak göründüğü için isimlendirmeye ihtiyaç var..

Ekip şu an en temek dosya türlerinin çoğunu desteklemek için çalışıyor. "Bakmak istediğiniz dosyaları açamayacaksanız yeni versiyon yayınlamanın bir anlamı yok" diyen ekip, aracı yayınladıklarında çoğu veri dosyasını ve temel kaynak dosyaları desteklemeyi umduklarını söylemiş.

Aynı GTA V desteğinde olduğu gibi RDR 2 desteğinde de ilk etapta edit özelliğinin olmayacağını, RDR 2 kaynak ve arşivlerine edit özelliği gelmeden önce çözülmesi gereken bazı şeylerin olduğunu belirtiyorlar.

OpenIV ekibinin ne kadar hızlı çalıştığını düşünürsek çok yakın zamanda aynı GTA örneklerinde olduğu gibi RDR 2'yi tamamen desteklemeye başlayacağını ve mod yapımcılarının önünü açacağını söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum