Orijinal Resident Evil Üçlemesi PC İçin İlk Kez Dijital Mağazalara Geliyor

GOG sağ olsun

Geçen hafta durduk yere PEGI derecelendirme kuruluşunun web sayfasında orijinal Resident Evil'ın PC versiyonu ortaya çıkmıştı ve bunun sebebi merak ediliyordu. Görünüşe göre bu derecelendirmenin sebebi GOG'muş çünkü GOG orijinal Resident Evil üçlemesini kataloğuna ekliyor. Böylece bu üçleme ilk kez dijital satış platformlarında yerini almış olacak.

GOG, Capcom ile iş birliği yaparak 1996 tarihli Resident Evil, 1998 tarihli Resident Evil 2 ve 1999 tarihli Resident Evil 3'ün orijinal halleriyle satışa çıkacağını açıkladı. Şimdilik sadece Resident Evil 1 yayınlandı, diğer iki oyun ise yolda.

Şimdi "Resident Evil 1 zaten dijital mağazalarda değil miydi?" diye sorgulamış olabilirsiniz ama o aslında 2002 tarihli GameCube remake versiyonunun 2015 tarihli HD Remaster versiyonu :) GOG ise orijinal Resident Evil'ı sunuyor.

Elbette orijinal RE1'i hiç dokunmadan sunmuyor GOG, "modern sistemler için artırılmış uyumluluk ve yaşam kalitesi iyileştirmeleri" eşlik ediyormuş bu versiyona. Oyunun tüm, orijinal içeriği ise dokunulmamış olarak duruyor.

Bu versiyonların daha sonra diğer platformlara da gelip gelmeyeceği belirsiz ama GOG bir kez daha eski oyunları yeni oyuncularla buluşturmak adına güzel bir adım atmış.

GOG ilk oyunu 5$'dan satışa sunmuş, bir de üç oyunun bir arada satıldığı Bundle var, onun da fiyatı 12.49$.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum