Oscar Ödülleri'nde Skandal! Oscar Yanlış Filme Verildi

La La Land dedik, ama...

  Sinema ve eğlence sektörünün en büyük ödül töreninde büyük bir skandal yaşandı. 89. Akademi Ödülleri Töreni'nde sunucular Warren Beatty ve Faye Dunaway, yanlışlıkla La La Land'i en iyi film olarak duyurdu. La La Land ekibi sahneye çıktı ve hatta konuşma bile yapıyorlardı, ancak bu heyecan sadece 45 saniye sürdü. Yapımcılar, ödül konuşması verirken doğru haber kulaklarına geldi. Yapımcılardan biri konuşmanın ortasında "Bu arada biz kaybettik." dedi. Bir diğer yapımcı Jordan Horowitz de kızgın bir şekilde "Bu bir şaka değil. En iyi film ödülünü Moonlight kazandı." diye açıkladı. 

Warren Beatty, törenden sonra yaptığı açıklamada kendisine yanlış kart verildiğini ve kartta Emma Stone - La La Land yazdığını söyledi. Ki kameralar da kartın bir görüntüsünü yakaladı. Kartta Emma Stone'un adı yazsa da "En İyi Kadın Oyuncu" yazdığı da görülebiliyordu. Hatta Beatty, kartı sahnedeki partneri Faye Dunaway'e şaşkınlıkla kartı uzattı ve Dunaway de aynı ismi gördü. Bununla birlikte ikisi de en nihayetinde en iyi film ödülünü La La Land'e verdiler. İkilinin hataları kısa sürede düzeltilse de dünyanın en büyük ödül törenlerinden birinde böylesine büyük bir fiyasko yaşanması izleyenleri şaşırttı. 

Ödül töreninin asıl sunucusu Jimmy Kimmel sahneye gelip, ödülü kazanan filmin Moonlight olduğunu doğruladı. La La Land, her şeye rağmen eve 6 tane Oscar ile dönmeyi başardı.

Olayın yaşandığı anı hemen aşağıda bulabilirsiniz.  Oscar Ödüllerini kazananların tam listesine ise buradan ulaşabilirsiniz sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum