Overkill's The Walking Dead'in Satışları Kötü Gidince Ucuza Starter Edition Çıktı

Bekleneni veremeyenler kuşağında bugün

Overkill's The Walking Dead'in beklenen satış rakamlarına ulaşamadığını geçtiğimiz günlerde Starbreeze'in CFO'su Sebastian Ahlskog açıklamıştı. Hatta bununla beraber Starbreeze'in karşılaşmış olduğu gelir kaybına bağlı olarak ileride maliyetleri azaltma yoluna gideceklerinin de sinyalleri verilmişti. Ancak Overkill's The Walking Dead bir "games as service" oyunu, yani stüdyo aslında bu oyunun devamlılığı sayesinde para kazanmayı umuyor. Bunun yolu da oyunun daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak ve daha fazla oyuncuyu oyuna çekmekten geçiyor.

İşte tam bu sebeple Starbreeze önemli bir fiyat değişikliğine gitti ve oyunun normalden yarı yarıya daha ucuz olan Starter Edition versiyonu satışa sunuldu. Oyunun Türkiye satış fiyatı normalde 92 liraydı, Starter Edition'ın fiyatı ise 50 lira olarak belirlenmiş (bu versiyonun normal satış fiyatı ise 30$). Oyunu 60$'lık AAA oyun fiyatından satmak pek de başarılı bir hamle olmamış gibi görünüyor. Tabii bu şekilde düşündüğümüzde oyunun Türkiye fiyatı aslında hiç de fena değil, 50 liraya inmiş olması ise daha bile iyi.

Peki nedir bu Starter Edition? Oyunun Starter Edition versiyonunu satın aldığınızda Season 1 dahilindeki tüm içeriğe sahip oluyorsunuz ki zaten bu da oyunun yayınlandığı günkü tüm içeriği demek oluyor. Overkill's The Walking Dead'i oynayıp beğenirseniz ve devam etmek isterseniz de 2. sezondan sonraki hikaye bölümlerini veya DLC'leri ayrı ayrı satın alarak oyunu iyice normal versiyona dönüştürebileceksiniz. Örneğin kısa süre önce yayınlanan No Sanctuary 2. sezonun ilk bölümü ve bu bölüm oyuna yeni bir görev, yeni bir NPC ve yeni eşyalar ekliyor. Fiyatı ise 15 lira (8$).

Starter Edition satın alırsanız, bu yeni bölümlere sahip olan bir arkadaşınız sizi oyununa davet ederse siz de o bölümleri oynayabileceksiniz ancak o bölüme özgü karakterleri kullanamayacaksınız. Yani oyunun tam versiyonuna sahip arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız Starter Edition'ın iyi bir seçim olduğu söylenebilir.

Bakalım Starbreeze bu hamleyle oyuna yeni oyuncuları çekmeye başarabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum