Steam Artık Cirosu Büyük Oyunlardan Daha Az Pay Alacak

Herkes kendi platformuna kaçmasın diye

Steam'in kendi platformu üzerinden yapılan satışlardan aldığı payın %30 olduğunu sanırım hepiniz biliyorsunuzdur ama bugün itibariyle bu politikada önemli bir değişikliğe gidilmiş durumda. Steam artık oyunları cirolarına göre üç farklı kategoriye ayıracak ve bu üç kategoride de geliştiriciye verilen pay ile Steam'in payı değişiklik gösterecek.

Buna göre:

Cirosu 10 milyon dolara kadar olan oyunlar: %70 / %30

Cirosu 10 milyon dolar ile 50 milyon dolar arası olan oyunlar: %75 / %25

Cirosu 50 milyondan fazla olan oyunlar: %80 / %20

olarak hesaplanacak.

Ciroya oyun paketleri, DLC'ler, oyun içi satışlar da dahil. Bir oyun 10 milyon doları geçtiği anda yeni kar dağılımı devreye girecek, 50 milyon doları geçtiğinde ise Steam'in payı %20'ye düşecek.

Valve muhtemelen bu şekilde özellikle büyük AAA oyunların kendi platformundan uzaklaşmamasını sağlamak istiyor olsa gerek, ama büyük yapımcılar için bu %10'luk değişimin bu karara çok da büyük bir etkisi olacağını sanmam. Yani kendi platformuna sahip olan firmalar (Bethesda, EA, Activision Blizzard vs gibi) bu değişim üzerine fikirlerini değiştirmez belki ama ileride kendi platformunu kurmayı aklından geçiren diğer yapımcılar için bu yeni kar dağılımının olumlu bir etkisi olacağını söyleyebiliriz.

Tabii aslında keşke küçük geliştiricileri daha çok destekleyecek bir adım atılmış olsaydı diye de geçiriyorum içimden.

Ayrıca artık geliştiriciler Steam satış rakamlarını da rahatça paylaşabilecekler, bu kural da değiştirilmiş durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum