Overwatch 2'nin Yönetmeni Sızıntıların Moral Bozucu Olduğunu Söylüyor

Hakkını vermek gerek

Hepinizin bildiği üzere Blizzcon 2019 daha başlamadan önce bizleri neler beklediğine dair pek çok bilgi edinmeyi başarmıştık. Özellikle Overwatch 2'den gelen sızıntılar, Jeff Kaplan'ın tadını epey kaçırmış gibi görünüyor. 

Blizzcon'da Kotaku'nun Avustralya sitesine konuşan Kaplan: "Sızıntıların en ilginç yönü, ekibimizin morali üzerinde hiçbir şeyin yaratamadığı etkiyi yaratabilmesi. Aşırı kalp kırıcı bir durum. Gerçekten demoralize oluyorsunuz."


Bildiğiniz üzere Overwatch 2 sızıntıları Jeff Kaplan'ın karşı karşıya kaldığı tek sızıntılar değil. Oyunun yeni karakterleri, tasarımları hatta modları bile zaman zaman veri madencileri tarafından keşfedilerek ortaya çıkıyor. Kaplan bu durumdan memnun olmadıklarını ve yaptıkları işe saygı gösterilmesi gerektiğini de şu sözler ile ifade etmiş:

"Birileri için bir şeyler üretebilmek adına çok çalışıyorsunuz ve yaptığınız işin anlamsız parçaları ortaya çıkıyor. Canımızı sıkan asıl nokta da bu. İnsanlar bilginin sadece bir kısmına erişerek büyük resmi ve yaptığımız işin tamamını göremiyor."

"Uğraş verdiğimiz görüntülerin çözünürlüğü düşük versiyonlarını paylaşıyorlar ve insanlar bu görüntülerin güzel olmadığını düşünüyor. Aslında güzeller! İncelemeye çalıştığınız şeyler düşük çözünürlüklü ekran görüntülerine ait! Yani evet, zaman zaman moralimiz epey bozuluyor."

 

YORUMLAR
graphims
5 Kasım 2019 21:27

Afedersiniz de sızıntı olsun olmasın; bu, devam oyunu diye yaptığınız şeyin ek paket hatta patch denebilecek bir içeriğe sahip olduğunu değiştirmiyor. Gidip yok yere serinin oyuncu kitlesini, topluluğunu ikiye bölüyorlar. Bu yaptıkları para gapçikleme olayının bir yerlerinde patlamasını diliyorum gerçekten.

Parolamı Unuttum