Overwatch Final Yama Notları ve Sızan Son Year of the Rooster Videosu

Aferin Blizzard, cüzdanımıza yuva yap. Hiç çıkma oradan.

Her ne kadar en az iki sezon daha yeni etkinlik görmeyeceğiz demiş olsalar da işte buradayız: Year of the Rooster yani Çin Yeni Yılı Overwatch etkinliği kapımıza ve cüzdanımıza dayandı. Ama ona gelmeden önce artık kesinleşen yama notlarına hepberaber bakalım.

Önceden tasarlanmış ve evvelden haberlerini yaptığımız yama notları üzerinde pek bir değişiklik olmadı. Düzenlendiği şekilde oyuna geçeceği görülüyor. Ana'nın Bionic Grenade'si güçsüzleştiriliyor. Blizzard takım yan yana durduğunda atılan bu şifa bombasının anormal şekilde iyileştirdiğini düşündüğü için bu nerf'e gittiğini açıkladı. Artık dostlarınız üzerinde Bio Grenade'yi kullanırken etkisi 50% azaltılmış olacak. Dost ve düşman üzerindeki etkisi de 5 saniyeden 4 saniyeyedüşüyor.

İkinci büyük kesinleşen değişiklik D.va'ya geliyor ne yazık ki (Neden Blizzard neden?!). D.va nerf'ine anlam veremediğimi itiraf etmem gerekli çünkü herhangi bir tank eritici ile gayet şekilde oyun dışı bırakalabiliyor (Reaper'in rahat öldüremediğini örnek vermişler. Evet ama Soldier gayet iyi eritiyor). Tam hayatta kalma paketi halen 600. Eskiden bunun 200'ü "can" iken 400'ü "zırh" idi. Bunlar yer değiştiriyor zırh 200, canı ise 400 oluyor. Bu da yetmezmiş gibi silahları artık mermi başına 3 değil 2 hasarverecek. Ama en azından atış başına fırlatılan mermi sayısını 8'den 11'e yükselterek durumu biraz dengelemişler.

Uzun süreden beri beklenen Roadhogdeğişiklikleri de son güncellendiği şekilde geliyor. Evet artık zamanlamayı doğru ayarlayarak bir duvarın arkasına geçtik mi Roadhog bizi çekemeyecek. Fakat yapılan son değişiklik ile elektrik direği gibi ince objelerinarkasına geçince zincirin kırılması durumu kaldırıldı. Arkasına saklandığınız obje çok ince ise Roadhog sizi ölümünüze çekecek. Aynı şekilde artık kancayı yediğiniz anda biraz yavaşlayacaksınız, Pharah'ın "E"sini basıp kaçma durumları iyice zorlaşacak. Blizzard madem kanca atmak artık zor, kurbanın kurtulması da zor olsun demiş anlaşılan.

Sombra'nın "Hack" süresi 12'den 8 saniyeyedüşürülüyor. Sombra'nın kiti iyi olsa da oyuncular tarafından çok kabul görmediğini ve oynamasının zor olduğunu düşünüyorum (ki Blizzard'da benimle aynı fikirde çünkü Pro oyuncuların daha yeni yeni onu çözmeye başladığını belirttiler).  Pek yakında komple bir değişiklik yakındır diye düşünüyorum.

Nihayetinde Year of Rooster. Cüzdanımıza yuva yapan Blizzard Çin yeni yılı ayağına tonla yeni kostüm çıkartıyor. Symettra, Mei, D.va ve Tracer bunlardan bazıları. Geçen gün Çince bir teaser düşmüştü bugün ise İspanyolca tam trailer geldi. Çinceye nazaran daha iyi okunduğu için etkinliğin 24 Ocak'ta başlayıp 13 Şubat'ta biteceğigörülüyor. Yeni oyun modumuz ise Capture the Flag olacak, umarım onu temelli Arcade'ye eklerler. Videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. Video şu an Youtube'de değil Twitter'da yayınlayan adamın hesabı da anında kapatıldı. O yüzden böyle garip bir yol buldum paylaşmak için kusura bakmayın.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum