Overwatch'ın En Çok Eleştirilen Özelliği Oyundan Kaldırılıyor

Güle güle Sudden Death

Reddit'te ve oyunun forumlarında neredeyse hergün hakkında farklı başlıklar açılan, Overwatch'ın rekabete dayalı modunda en çok eleştirilen 'Sudden Death' sistemi, yakında oyundan tamamen kaldırılacak.

Geçtiğimiz ay, Overwatch'ın oyun yönetmeni Jeff Kaplan, yazı tura ve Sudden Death sisteminin çoğu oyuncu tarafından "adaletsiz" olarak görüldüğünün farkında olduğunu ve bu konu üstünde çalıştıklarını belirtmişti. Hatta gerekirse bu mekaniğin oyundan çıkarılabileceğini de söylemiş fakat bir tarih vermemişti. Oyunun tasarımcılarından Scott Mercer, PC Gamer'a verdiği ve bu hafta içerisinde yayınlanacak röportajda bu mekaniklerin ikinci sezonda kaldırılacağını açıkladı:

"Oyuncular şu anda rekabete dayalı moddaki Sudden Death mekaniğini hiç sevmiyorlar. Rastgele olan yazı tura mekaniğini, savunan ve saldıran takım arasında bir denge yaratacağını düşünerek geliştirmiş olsak da, ne yazık ki bu böyle olmadı. İkinci sezon ile birlikte bu mekaniği oyundan kaldırmak ve yerine 'berabere' sistemini getirme kararını aldık."

'Sudden Death' mekaniği ile henüz karşılaşmamış olanlara anlatmak gerekirse, Overwatch'ın rekabete dayalı modunda bir haritayı bir kez saldıran, bir kez de savunan taraf olarak oynuyorsunuz. Eğer iki takım da saldıran taraftayken en son noktaya kadar gelebilmiş ise, oyun 'Sudden Death' moduna giriyor, yazı tura atılıyor ve bir taraf saldıran oluyor. Bu sefer çok daha kısa bir zamanınız oluyor ama saldıran takım sadece ilk noktayı ele geçirse bile kazanmış sayılıyor.

Buradaki yazı tura sıkıntısından daha ötesi, sizin önceki maçtaki performansınızın hiçe sayılması. Yani siz saldıran tarafta iken, canınızı başınıza takıp mükemmel bir takım oyunu sergileyip, 2 dakika gibi kısa bir sürede kazansanız, karşı takım saldıran taraftayken 10 dakika gibi bir sürede son noktayı ele geçirse bile, oyun karşı takıma kazanma şansı veriyor. Ortada çok büyük bir fark olmasına rağmen, sanki herşey eşitmiş gibi davranıyor. Rekabete dayalı bir moda 'rastgele' bir oyun mekaniğinin oyuncuları mutlu edeceğini nasıl düşünmüş olabilirler diye merak etmiyor değil insan...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum