Overwatch'ın Symmetra'sı Hakkındaki Teoriler Doğrulandı

Jeff Kaplan bir nevi açıklamış oldu

Blizzard'ınOverwatch ile yaptığı ve şu ana kadar diğer oyunlarda pek göremediğimiz belki de en büyük şey "çeşitlilik". Cinsiyet ve ırk açısından 24 kahramana sahip oyun oldukça zengin. Hatta zaman zaman Blizzard'ın bu kararları tartışma çıkarsa da, şahsen benim görmekten mutlu olduğum şeyler.

Oyunun savunma bölgelerinde en çok sevilen, rakibi fazlaca zorlayan karakterlerinden Symmetra hakkında bir süredir hayran topluluklarında teoriler konuşuluyordu. Blizzard karakterlerin geçmişleri hakkında açıklamalar yapmak yerine yayımladığı çizgi romanlar ile bilgi verdiği için, bu tür teoriler çokça oluşuyor aslında. Fakat Overwatch'ın başındaki isim Jeff Kaplan'ın, bir hayrana gönderdiği yanıt mektubu ile hayran teorisi resmilik kazandı ve Symmetra'nın otizmli olduğunu doğrulanmış oldu.

Symmetra-Jeff-Kaplan-Mektup

"Symmetra hakkında soru sorumana çok sevindim. Spektrumdan bahsetmesinin dikkatini çekmesi çok hoş. Symmetra otizmli. O, bizim en sevdiğimiz kahramanlardan biri ve otizmli birinin ne kadar mükemmel olabileceğini çok güzel yanısttığını düşünüyoruz."

Symettra hakkında yayımlanan "A Better World" çizgi romanında, Symettra "her zaman farklı olduğundan" ve "spekturumda hiç bir yere uymadığından" bahsediyor. Hatta şöyle bir sözü de var: "Eskiden beni rahatsız ederdi. Çünkü doğru olduğunu biliyordum. Fakat artık rahatsız olmuyorum. Çünkü kimsenin yapamayacağı şeyler yapabiliyorum."

Overwatch hikaye moduna sahip olmasa da, oldukça derin hikayeye sahip bir oyun. Blizzard'ın bu hikaye ile yaptığı şey ise, bana göre mükemmel. Örneğin Symmetra konusunda, Symmetra'nın otizmli biri olduğunu herhangi bir yerde açıklayarak duyurmadılar. Yayımladıkları hikayede bir şekilde belirttiler. Bunu herhangi bir reklam kampanyasına da çevirmediler.

Her şeyin üstüne, otizmli bir bireyin yer aldığı tek veya çok az oyundan birisi Overwatch. Cinsiyet veya ırk çeşitliliğinden sonra nörolojik olarak da çeşitlikik katan bir oyun. Bunların hepsi de aslında oyunun hikayesinde saklı. Aslında açık bir şekilde çizgi romanlar ile bizlere anlatılıyor ama iki oyun atalım derdine es geçiyoruz hep...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum