Overwatch'un Özel Basın Toplantısına Katıldık, Baptiste'ye Dair Her Şeyi Öğrendik

Kimdir bu Baptiste, cevabı yazımızda

Overwatch'un 30. kahramanının kim olacağı uzun süredir tartışma konusu olurken bizler aslında bu sırrı bir süre öncesinden öğrenmiştik. Karakterin detayları, oynanma felsefesi ve öyküsünün ardındaki karanlık sırları, katıldığımız özel Overwatch basın toplantısı sayesinde doğrudan Hikaye ve Diyalog baş tasarımcısı Michael Chu ve serinin baş tasarımcısı Geoff Goodman'dan dinleme şansı bulduk.

Baptiste, Overwatch serisine şekil veren Omnic krizinin ardında bıraktığı yetimlerden biri. Haiti'li bir çocuk olarak kendini amaçsız ve hedefsiz bir dünyada bulan Baptiste, bir fark yaratmak adına Omnic'lerle mücadele adına kurulmuş olan Karayip Koalisyonuna katılıyor. İnsanlara yardım etme isteği, kariyerini hem savaşan hem de sıhhi destek veren bir sıhhiye askeri olarak sürdürme kararında önemli bir etken oluyor.

overwatch-1

Askerden ayrıldıktan sonra kendini bir kez daha boşlukta bulan Baptiste o dönem hem iyi para veren hem de nispetten görevlerin kolay ve hedef odaklı olduğu Talon'da iş buluyor. Overwatch'u biraz oynadıysanız, Talon'un kötücül bir organizasyon olduğunu az çok biliyorsunuzdur. Baptiste buradan kazandığı parayı Haiti'de kurduğu kliniği desteklemek için harcarken, Talon'un her geçen gün daha tehlikeli bir kimliğe bürünüyor olması kararlarını gözden geçirmesine neden oldu. Bağlı olduğu birimin suikast ve sivil zaiyat veren görevlere atanmaya başlamasının ardnıdan Baptiste Talon'dan ayrıldı ve kendi yolunu çizmeye karar verdi.

Talon elbette kendileri için sayısız kritik görev hakkında bilgisi olan Baptiste'in elini kolunu sallayarak gitmesine izin verecek değildi. Baptiste Talon'un yolladığı her suikastçinin üstesinden gelmeyi bir şekilde başardı ve ona ihtiyaç duyulan bölgelerde becerilerini sunmaya devam etti.

overwatch-2

Michael Chu, yaptığımız sohbette Baptiste'in karanlık geçmişi olan şüpheli bir tip olmaktan çok, hayat şartları yüzünden kendini yanlış yerlerde bulmuş bir karakter olduğunun altını çizdi. Baptiste hiçbir zaman Talon'da üst seviye rollerde görev yapmadı ancak Talon'un kritik görevlerini tamamlayan ekibin değişmez bir parçasıydı. Baptiste'in Overwatch'da bulunacağı süre boyunca kefaret peşinde koşan "iyi" bir karakter olacağını şimdiden görebiliyoruz.

Oynanış olarak bakıldığındaysa, PTR'da da görebileceğiniz üzere Baptiste hem ofansif hem de destek becerilerini kullanan önemli bir kahraman olacak gibi duruyor.Geoff Goodman Baptiste'in ofansif becerilerinden bahsederken onu Zenyetta ile kıyasladığı da oldu ancak Baptiste'in sahip olduğu yan beceriler onu grup savaşlarında da etkin kılıyor olacak.

Baptiste'in silahı Medic SMG iki atış özelliğine sahip. Bunlardan ilki ard arda üç atış yaparken atış başına 25 hasar verebiliyor. Yani düzgün bir nişanla 75 hasarı anlık olarak vurabiliyor olacaksınız. Silahın düşük tepmesi ve uzun mesafelerde de etkili olması sayesinde özellikle menzilli saldırılara karşı zayıf kalan kompozisyonları çok iyi tamamlayacağını tahmin edebiliyoruz.

overwatch-5

Medic SMG'nin ikinci atış özelliği ise Baptiste'in takım arkadaşlarını iyileştirmesine imkan veren alan etkili "sağlık bombaları" atmasını sağlıyor. İlk ve alternatif atışların kurşunları farklı o yüzden oyuncuların "hasar mı vereyim, yoksa milleti mi iyileştireyim?" ikilemine girmesi gerekmiyor. Bombanın küçük de olsa alan etkili olması Baptiste'in kalabalık gruplara yakın kalarak etkili olmasını mümkün kılıyor. Bu bombanın düşmanlar üzerinde bir etkisi ise yok.

Baptiste'in üç heyecan verici yeteneği var. Geoff Goodman Baptiste'in takım oyununu ödüllendirmek üzere yaratılmış bir karakter olduğunu ve grupla birlikte kalmanın yeteneklerin kullamını maksimize edeceğini toplantımızda özellikle vurgulamıştı. Zaten yeteneklere bakınca da bu durumu daha iyi anlıyoruz.

Regenerative Burst, kullanım açısından Lucio'nun alan etkili şifa yeteneğine benzeyen ancak arada büyük farklar olan bir iyileştirme biçimi. Baptiste bu yeteneği kullandığı zaman o anda menzilinde olan bütün müttefiklerini 6 saniyelik bir süre boyunca iyileştiriyor. Toplamda 150 sağlık puanı iyileştiren bu beceri sadece o anda Baptiste'in yanında olan kahramanlarla sınırlı oluyor. Yani Baptiste bu yeteneğini kullanıp başka kahramanların yanına giderse, onlar 6 saniyelik süre dahilinde bile olsa Baptiste'in şifasından mahrum kalıyorlar.

overwatch-4

Goodman ve Chu'nun toplantı sırasında üzerinde en çok durdukları özellik ise Immortality Field oldu. Overwatch'un "wombo combolarının" ne kadar etkili olduğunu her oyuncu bilir. Örneğin Zarya'nın attığı Gravity Surge ile toplanan kahramanları, Diva'nın Mech'ini patlamasıyla tümden imha etmek kadar zevkli bir his yoktur. Elbette bu kombinasyonu yapmak ne kadar eğlenceliyse, ona maruz kalmak da o kadar sinir bozucu olabiliyor. Immortality Field sayesinde, bu saldırılara karşı biraz olsun bir karşılığınız var çünkü Baptiste'ın bıraktığıbu robotçuk etrafındaki alan dahilindeki oyuncuların sağlık puanının 40'ın altına inmesine mani oluyor.  Yani o robot hayatta kaldığı sürece ölümsüzsünüz diyebiliriz. Bu noktada yapılabilecek en iyi strateji drone'un vurulup imha edilmesi olacak ki bu da öyle kolay olmayacak. Goodman ne yaptığını bilen oyuncuların bu drone'u özellikle bariyer ve kalkanlarla koruyacaklarını ve sinerji sayesinde immortality field'ın pek çok maçın kaderini değiştirebilecek potasinyeli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Baptiste'in Ultimate özelliği ise Amplification Field denilen enerji duvarı olmuş. Yerleştirildikten sonra 8 saniye dayanan bu duvar müttefiklerin attıkları mermilerin iki kat etkili olmasını sağlıyor. Toplantıda Baptiste'in Ana ile mükemmel bir ikili olduğundan bahsedildi, çünkü kurşunlar gibi Ana'nın iyileştirme dart'ları da bu duvardan geçtiği zaman iki kat etkili oluyor. Özellikle oyunun boğulduğu dar alanlarda uygulandığında kalkanları indirmek veya sabit düşman savunma birimlerini hızlıca imha etmek gerektiğinde bu beceri Baptiste'i vazgeçilmez kılacak.

Baptiste'in pasif özelliği eğildikten sonra zıpladığında neredeyse 4 kat daha yükseğe zıplmasına imkan veren Exo Boot'ları. Bu beceriyi herhangi bir kullanım sınırı olmadan dilediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz. Eğer eğildikten sonra hemen zıplamazsanız iki saniye kadar da aktif kalıyor. Bu süre içinde Baptiste zıplamazsa, becerisini kullanması için tekrar eğilmesi gerekecek.

overwatch-3

Yapımcılarla gerçekleştiridiğimiz toplantının soru cevap kısmındaysa, Baptiste'in klasik metayı değiştirip daha dinamik oynanış yollarına imkan vermesinin planlandığı açıkca görünüyor. İzleyiciler arasında "Baptiste'e karşı nasıl oynanır?" sorusu geldiğindeyse, özellikle karaktere immortality field'ını erken açtırmaya zorlamanın önemi vurgulanıyor. 20 saniyelik yüksek dolum süresi düşünüldüğünde, bu beceri bir kez kullanıldığında geriye 12 saniyelik bir boşluk kalıyor. Bu süre dahilinde saklanan o değerli ultimate beceriler de rahatlıkla kullanılabilir durumda.

Ana'nın Baptiste ile iyi bir ikili olduğundan bahsetmiştik. Bunun haricinde öne çıkan bir diğer isim de Lucio oldu.  Immortality Field kullanıldıktan sonra müttefiklerin sağlıklarının hemen doldurulması veya geçici olarak korunmalarının gerekeceği ve bunu en iyi yapabilen kahramanlardan birinin de hem amp-it-up'ı, hem de ses bariyeriyle Lucio olduğu konuşuldu.

Yine toplantıda son dönemde Overwatch'a çıkan kahramanların diğerlerine oranla daha yüksek yetenek aralığı olduğundan ve oyuncuların bu kahramanları düzgün kullanmak için üst seviye nişan alma veya oyun bilgisine ihtiyaç duyduklarından dem vuruldu. Baptiste için bu durumun böyle olduğunu düşünmediklerini, yeni yetme bir oyuncunun bile güçlü özellikleriyle Baptiste ile etkili olabileceğini düşündüklerini belirttiler. Buna rağmen yüksek mobilitesi ve hasar becerisiyle Baptiste, oyunu okuyabilen neyi ne zaman kullanacağını bilen oyuncular için de çok etkili bir silah olacak gibi duruyor.

Baptiste PTR'da yerini aldı. Özellikle profesyonel maçların olmazsa olmaz kahramanlarından biri olacağını düşündüğümüz Baptiste'i denemek istiyorsanız sizi test sunucularına alabiliriz. Haiti'lidoktorun sahaya girmesiyle birlikte diğer kahramanların durumdan nasıl etkileneceklerini en az biz de sizler kadar merak ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum