Overwatch'un Düşük Lootbox Düşme Yüzdesi Şikayetlerine Blizzard'dan Cevap

Lootbox düşme şansları konusunda şikayetler artıyor.

Blizzard'ın yeni gözdesi Overwatch bir yılı arkasında bıraktı. Oyun topladığı ödüller ve her geçen gün artan oyuncu sayısı ile firmanın en önemli markası haline geldi. Bunda oyuncuların desteğielbette büyük bu yüzden Blizzard birinci yıl şerefine Anniversay Etkinliği'ni başlattı. 

Yalnız bu etkinlikte ters giden bir şeyler var çünkü ben de dahil olmak üzere birçok oyuncu her seviye atladığınızda kazanılan lootbox'lardan düşen ve "Legendary" adı verilen değerli kozmetik eşyaların düşme şansının azaltıldığından şikayetçi. Kendi adıma konuşayım Overwatch'u çıktığından beri oynuyorum ve özellikle kostümleri biriktiriyorum. Her etkinlikte gözle görülür şekilde Legendary düşme şansı artar fakat Anniversary etkinliğinde işler bunun tam tersi şekilde gidiyor gibi. Örnek vermem gerekirse toplamda 25'ten fazla kutu açmama rağmen sadece Tracer'in etkinlik kostümünü alabildim. Bu etkinliğin kozmetik sayısı en fazla etkinlikten biri olduğunu düşünürseniz "duplicate" yani kutulardan çıkan aynı ürün ortalamasının da fazla olduğunu tahmin edersiniz dolayısı ile eşya düşürmek her zamankinden zor görünüyor. Bu durumdan şikayetçi olan oyuncu sayısı arttığı için Jeff Kaplan bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

"Anniversary Etkinliği kapsamında ödül olarak dağıtılan lootbox'lar hakkında açılan konuları takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Geri dönüşler ve tavsiyeler bizim için çok faydalı. Bu hafta duyduğumuz geri dönüşler hakkında kendi aramızda büyük bir müzakere yaptık. Herhangi bir acil müdahale durumu söz konusu olmadığı gibi sizi dinlediğimizi bilmenin sizin için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konu altında lütfen ödüller hakkında tartışma açmaya devam edin, lootbox'lar ve Anniversary kozmetik ürünleri de dahil. Forum moderatörlerinden açılan bütün tartışmaların bu başlık altında toplanmasını isteyeceğim." 

Üzgünüm Jeff ama bizi dinlediğinizi bilmek bizi iyi hissettirmiyor. Görünen o ki Jeff Kaplan gayet politik bir cevapla durumu geçiştirmiş ve bir müdahale söz konusu olmayacak. Her iki ayda bir Blizzard'ın etkinlik yapmasından şikayetçi değilim her ne kadar benim gibi koleksiyon yapmaya çalışan oyuncular için zaman ve ekonomik anlamda zorluk çıkarsa da... Lakin arada sırada lootbox alırken bile sıkıntı hissetmem çünkü verdiğim paranın gayet başarılı bulduğum oyuna gittiğini ve bunu hakettiğini bilirim. Fakat burada herhangi bir etkinlikten bahsetmiyoruz bu bir başarının ve yıldönümünün kutlaması. 11 çok güzel Legendary kostümün bulunduğu ve her oyuncunun koleksiyonuna eklemek isteyeceği harika danslar içeren bir etkinlik. Eğer "Muhteşem bir yılı geride bıraktık," sloganı ile yola çıkıyorsanız unutulmaması gereken en önemli şey Overwatch'un bu noktaya sadık oyuncu kitlesi sayesinde çıktığıdır. Böyle anlamlı bir etkinlikte para kazanma odağını biraz kenara bırakıp oyunculara gerçekten müteşekkür hissettiklerini belirtmenin birçok yolu olabilirdi. İyi niyet göstergesi olarak etkinlik başında şaka gibi bir kutu yerine 10 kutu verilebilirdi nihayetinde HotS oynayıp, görevi tamamlayanlara bu yapılmıştı (her ne kadar klasik kutular olsa da). Legendary kostüm ücreti sadece bu etkinlik için biraz kısılabilirdi ya da bu etkinlikte "duplicate" eşyaların verdiği altın arttırılabilirdi. Lakin hepsini bir kenara bırakın Annversary etkinliği firma ile oyuncunun bir olduğu değil, düşük kozmetik düşme şansları yüzünden Blizzard'ın tonlarca şikayet aldığı bir etkinlik olarak hatırlacak gibi duruyor.

Elbette bazı oyuncular üst üste eşya düşürüyorlar ama bu çoğunluğun şikayetleri arasında gerçekten şanlı olduğunuz anlamına geliyor. Belki Çin'de olduğu gibi Avrupa sunucularında da kutulardan çıkan eşyaların düşme şanslarının açıklanma zamanı gelmiştir. Çünkü bir malı alıyorsak bunda kazanma şansımızın ne olduğunu bilmek en doğal hakkımız aksi taktirde firmaların bu yöntemi suistimal edip etmediğini kimse söyleyemez.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum