Oyun Sektörümüzden Bir Unicorn Daha Çıktı

Peak Games'in izinden

Ülkemiz oyun sektöründen önemli bir başarı haberi daha geldi ve 1 milyar değerlemeye ulaşan bir şirket daha çıktı. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin ilk unicorn'u Peak Games olmuştu ve kendileri geçtiğimiz sene Zynga tarafından tam 1.8 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı.

Şimdiyse değeri 1 milyar doları geçen bir startup için kullanılan ‘unicorn’ tabirini yine oyun sektörümüzden bir isim, Dream Games kazandı.

Peak Games'in eski çalışanları tarafından kurulan Dream Games, 1 milyar dolar değerleme ile 155 milyon dolarlık bir yatırım aldı. İlk oyunu Royal Match'i dünya geneline pazarlamaya başladıktan sadece birkaç ay sonra 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket tarafından yapılan açıklamaya göre seri B yatırım turunda şirketten en büyük pay alan yatırımcılar Index Ventures ve Makers Fund olurken, Balderton Capital, IVP ve Kora da yatırım yaptı.

Şirketin kurucularından, CEO Soner Aydemir "Royal Match'in erken dönemde elde ettiği başarıyla gurur duyuyoruz. Bu yatırımı oyunun her yerde büyümesi için kullanacağız" diyor.

Biz de kendilerini bu başarılarından ötürü tebrik ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum