Kötü Davranışta Bulunan Oyuncular Overwatch'un Gelişimini Yavaşlatıyor

Raporlama sistemi de olmasa oyun kimbilir ne durumda olurdu

Bunu söyleyen Blizzard'ın başkan yardımcısı, Overwatch'un başındaki isim Jeff Kaplan'ın ta kendisi. Play Nice, Play Fair ismindeki en yeni Overwatch geliştirici günlüğü videosunda Kaplan Overwatch camiasını etkileyen önemli bir soruna dikkat çekmek istemiş. Overwatch maçlarındaki kötü ve uygunsuz davranışlara karşı Blizzard'ın ve oyuncu camiasının ne yapması gerektiğine dair samimi biçimde düşüncelerini paylaşmış Kaplan.

Çevrimiçi oyunlarda uygunsuz davranış gösteren oyuncular aslında bu tür oyunların en büyük baş ağrılarından biri ve Overwatch da bundan nasibini alıyor. Temmuz ayının sonlarına doğru Blizzard bir açıklama yapmış ve Overwatch'ta kötü davranışlar sergileyen oyunculara verilen cezaların ağırlaştırılacağını belirtmişti. Ayrıca o zamanlar söz verildiği gibi oyunun konsol versiyonlarına da en son güncelleme ile birlikte bu tür oyuncuları rapor edebilme özelliği getirildi.

Alınan önlemlere rağmen Kaplan bu tür oyuncuları tespit etmek ve cezalandırmak için olağanüstü bir çaba gösterdiklerini ve bunun çok fazla zaman aldığını söylemiş; haritalar, kahramanlar, animasyonlar gibi yeni oyun içeriği üzerinde çalışmaktansa böyle sorunlara zaman harcamaktan hiç memnun olmadığı her halinden belli. "Bu kötü davranışlar yalnızca diğer oyuncuların deneyimlerini baltalamakla kalmıyor, oyunun ilerleyişinin de yavaşlamasına neden oluyor" diyor Kaplan.

Kaplan konsollara eklenen raporlama özelliğinin henüz mükemmel olmadığını ve bir çok iyileştirme yapılacağını da belirtmiş. Blizzard'ın planı raporlayan oyunculara söz konusu olayın gelişimi ve atılan adımlar hakkında daha fazla bilgi vermek; bunu sağlamak için de gönderilen epostaların sıklığını arttırmayı düşünüyorlar. Şu anki sistemde oyunculara yalnızca raporlarının sonucunda bir disiplin işlemi uygulandıysa posta gönderiliyor. Burada amaç bir karşılık alamayıp da raporlamanın işe yaramadığını düşünen oyuncuların kafasındaki belirsizliği ortadan kaldırmak, aksi halde kimse raporlamakla falan uğraşmaz çünkü. Zaten Kaplan da Overwatch ekibinin oyunun cezalandırma sistemi üzerinde durmaksızın çalıştığını ve sürekli ince ayarlar çektiklerini söylemiş.

"Overwatch'ta bugüne kadar 480.000'den fazla hesaba disiplin cezası uyguladık ve bunların 340.000'i oyuncuların rapor sistemini kullanmasının sonucunda meydana geldi" diyen Kaplan bu kötü davranışları kökten silmenin mümkün olmadığını bildiklerini, ama bu durumu iyileştirmek için de ellerinden geleni yaptıklarını eklemiş.

Umuyoruz ki zaman içerisinde kötü davranış sevdalısı oyuncuların sayısı yeterince azalır ve ekip kendisini tamamen oyunu geliştirmeye adayabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum