Oyunları Bir De ARAIG İle Hissederek Deneyin

Bugünün oyun teknolojileri sıktı bizi galiba.

Bu aralar video oyun piyasası bize farklı kontrol şemalarını kabul ettirmenin peşinde. Hareket algılayıcılı oyunları destekleyen birisi olarak bununla büyük bir problemim yok benim.

Zaten popüler olanlar adım adım 5 duyumuza yönelirken, heyecenlanmamak gibi bir şansımız da yok. Oculus Rift gözlerimizi, Virtuix Omni belden aşağısı kontrolü, Smell-O-Vision koku duyumuzu hedef almışken, oyunda olanları daha detaylı hissedeceğimiz bir sistem kalmıştı tek. O konuda da ARAIG (As Real As It Gets) hayatımıza Kickstarter aracılığıyla girmenin peşinde. Neymiş bakalım bu çılgın çocuk?

ARAIG, içinde bir çok teknoloji barındırıyor bizi atmosferin içine çekmek adına. Öncelikle ensedeki ufak hoparlörleri ile surround sesi sağlıyor. Siz odada yer değiştirseniz de, ses sabit kalıyor yani. Ufak bir mikrofon girişi, iletişim için normal konuşma sesinizi kullanarak ek ekipman kullanmadan oynamanızı sağlıyor. Karşıdan gelen cevap ise geldiği yönü ile aktarılıyor size, böylece takım arkadaşınızın az çok ne tarafta olduğunu da anlayabiliyorsunuz.

Ses dışında, kıyafetin üstündeki titreşim motorları ile yediğiniz kurşundan sürdüğünüz araca, kullandığınız silahın geri tepmesinden karakterinizi etkileyen çevresel faktörlere kadar size mümkün olduğunca gerçek bir deneyim yaşatmaya çalışıyor.

Tabi tüm bunları oyun cihazına bağlı bir çözücü ile yapıyor ki, bu çözücü geliştirilebilir olduğu için gelecek nesildeki sistemlere de destek vereceği söyleniyor.

Olayın olumsuz kısmı ise, ARAIG'in son 3 günü kalan ve hedefinden çok çok uzakta bir proje olması. Kickstarter'da bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı başarı yakalaması zor görünüyor. Ama siz de en az 325$ vererek bir tane ayırtmak ve destek olmak istiyorsanız, sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu seferlik başarılı olamasa da, aslında benim gibi insanların yeni nesil oyun teknolojilerinden bekledikleri bu tür çözümler. Daha güzel grafiklerin anlatımı ve atmosferi güçlendirebileceği noktayı geçtiğimizi düşünüyor, bu tür teknolojileri gönülden destekliyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum