Özel Sermaye Şirketleri Ubisoft'un Peşinde

Analistler Ubisoft'un satılacağına kesin gözüyle bakıyor

Bloomberg'in makalesine göre özel sermaye şirketleri Ubisoft'a kancayı takmış durumda. Blackstone Inc. ve KKR & Co. özel sermaye şirketleri satın alma işlemleri için düğmeye basmış. Ubisoft'un eski ve yeni çalışanlarıyla konuşan Kotaku da, çalışanların son zamanlardaki problemlerden ötürü Ubisoft'un bu özel sermaye şirketlerine olmasa da mutlaka satılacağını düşündüğünü söylüyor.

Dünyanın en büyük iki özel sermaye şirketi olan Blackstone ve KKR & Co., Ubisoft'u satın almak istiyor ama Ubisoft henüz bu konuda "ciddi görüşmelere" başlamamış söylendiği kadarıyla.

Ubisoft'un son birkaç yıldır özel denetleyici firmalarla çalışmaya başladığı ve firmaların genellikle bunu potansiyel bir satış öncesi muhasebe defterlerini düzenlemek için tercih ettikleri de söylenenler arasında.

Özellikle şu son birkaç yılda çok ciddi satın alma haberleri aldık oyun dünyasından. Take-Two'nun mobil oyun devi Zynga'yı satın alması, Bungie'nin ve Sony için oyun geliştiren çok sayıda stüdyonun PlayStation'a katılması, Microsoft'un 70 milyar dolara Activision Blizzard'ı satın alma işlemlerine başlaması çok büyük haberlerdi. Ubisoft'un satışa açık olduğu haberleri yayıldığında alış için devreye sadece özel sermaye şirketlerinin değil, diğer büyük oyuncuların da gireceğini düşünüyorum şahsen.

Ubisoft'un son yıllarda ciddi değer kaybı yaşadığını ve şu an potansiyel alımlar için çok uygun durumda olduğunu da eklemek lazım. 2018 ortalarında 110$ olan hisseler şu sıralar 41$'dan işlem görüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum