Pandemic Oyunu, Bilinmeyen Bir Sebeple Satıştan Kaldırılmaya Başlandı

Bu kadar pandemi yeter dediler herhalde

Pandemic oyunu, 6 Ocak günü sessizce Steam'de satıştan kaldırılmıştı. Şimdi onu diğer dijital satış mağazaları takip edecek. Oyunun yayıncısı Asmodee bunun sebebini söylemeyerek olayı daha da gizemli hale getirdi ve yaptığı tek açıklama "açıklayamayacağımız çok sayıda sebepten dolayı" şeklinde oldu.

Oyunun Steam sayfasında "Yayıncının talebi doğrultusunda Pandemic: The Board Game, artık Steam'de satılmamaktadır. " yazıyor. Oyunun mobil versiyonları da Google Play Store ve Apple App Store'dan kaldırılmış durumda. Eğer oyunu daha önceden satın aldıysanız tabii ki oynamaya devam edebileceksiniz ama yeni oyuncular oyunu satın alamayacak.

Asmodee, bir emaile verdiği cevapta da şöyle demiş "Pandemic üzerinde 4 senedir oldukça sıkı çalıştık ve oyunu mağazalardan çekmek kolay verilmiş bir karar değildi. Şimdilik sadece PC, App Store ve Google Play versiyonları kaldırıldı. 31 Ocak'ta Microsoft versiyonu, 2022 Temmuz ayında da Nintendo Switch versiyonu kaldırılacak."

Oyuna dair tüm bilgiler de yayıncının web sayfasından silinmiş. Asmodee sebeplerini açıklayamayacağını söyleyerek durumu gizemli hale getirmeyi başardı diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum