Panzer Dragoon: Remake, PC'ye De Geliyor

Saturn'den PC'ye

Panzer Dragoon, 1995 yılında Sega Saturn'ün çıkış oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmıştı. Rail shooter türündeki bu seri, bir ejderha üzerinde kıyamet sonrası bir dünyadaki şeytani impatorlukla savaşan yalnız bir kahramanı konu alır. Rail shooter türünün dilimizde tam bir karşılığı yok ama öne çıkan oyunları arasında Space Harrier, Star Wars: Rebel Assault, Star Fox, Sin and Punishment gibi isimlerin olduğunu söylersem belki kafanızda bir şeyler canlanır.

Sega geçen yıl sonunda serinin ilk iki oyunu Panzer Dragoon ve Panzer Dragoon II'nin HD remakelerini hazırladığını ve bu iki oyunun Nintendo Switch'e özel olarak yayınlanacağını duyurmuştu. Ancak görünüşe göre işler değişmiş, çünkü en azından ilk oyun Switch'e ek olarak PC'ye de geliyor.

Remake versiyonunun geliştirilmesinde Sega rol almıyor, oyunu geliştiren stüdyonun ismi MegaPixel Studio. Steam sayfasında ise oyunun 1995 versiyonuna tamamen sadık kaldığı, grafik ve kontrollerin geliştirildiği belirtiliyor.

Panzer Dragoon'un Saturn versiyonunu oynamış biri olarak yeni nesil oyuncuların bu oyun hakkında ne düşüneceğini gerçekten merak ediyorum. Oyunun Switch fragmanında gördüğümüz grafikler bence gayet hoştu, bu kış aylarında çıktığında bir şans verilir herhalde.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum