Papers, Please Kısa Metrajlı Film Oluyor

Glory to Arstotzka!

Lukas Pope’un 2013 yılında tek başına hazırlayıp üzerimize saldığı minik ama son derece bağımlılık yapıcı bağımsız oyunu Papers, Please kendi filmine kavuşuyor. Film deyince öyle sinemalarda gösterilen, gişelerde hasılat rekoru kırması beklenen bir şey beklemeyin ama. Daha çok oyunun ruhuna yakın, bağımsız ve kısa metrajlı bir çalışma olacak bu.

Lukas Pope’un Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere bakılırsa film Nikita ve Liliya Ordynskiy adlı iki Rus yapımcı tarafından hazırlanıyor. Çok büyük bir ihtimalle Youtube üzerinden yayınlanacak olan çalışmanın ekran görü… ay, şey… set fotoğrafları da bayağı hoş doğrusu. Ne yazık ki şu an için elimizde herhangi bir tarih yok.

papers-please-001

papers-please-002

Hatırlayacağınız gibi Papers, Please’de hayali bir doğu bloğu ülkesinde, Arstotzka’da görev alan bir gümrük memurunu canlandırıyorduk ve distopik bir ortamda ya devlete tam bağımlılık gösteriyor, ya da asilere gizlice yardım ediyor ve hareketlerimizin sonuçlarına katlanıyorduk. İşimiz hiç de kolay değildi ama… masum biri karşımıza geçip içli içli yalvarınca pikselden de olsa kalbinize fena dokunuyordu. Bir de son derece gerçek (!) pasaportuyla sınırdan geçmeye çalışıp duran üçkâğıtçı Jorji vardı tabii, hehehe!

papers-please-003

Eğer Lukas Pope’un tarzını seviyorsanız Papers, Please’e çok benzeyen ama bu sefer bir gazetede çalıştığımız ücretsiz oyunu The Republia Times’a da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum