Paradox Oyunlarına Beklenen Zam Geldi [Güncel]

Neyse ki abartmadılar

Güncelleme: Paradox oyunlarına beklenen zam geldi. Paradox fiyat değişiminde sınır olarak %30 belirlediklerini söylemişti, Türk lirası fiyatları da bu sınırda değişti.

Haberin orijinalinde örnek olarak verdiğim tahmin tam olarak doğru çıktı diyebiliriz. Crusader Kings 3'ün fiyatı 77 TL'den 99 TL'ye yükselirken, genişleme paketi Royal Court ise 50 TL yerine 65 TL oldu.

Bazı yayıncıların kur değişimlerinden sonra yerel fiyatlandırmadan çıkıp oyun fiyatlarını uçuşa geçirdiği bir dönemde Paradox'un yaptığı bu zam aslında devede kulak kalıyor. Yerel fiyatlandırmadan vazgeçmedikleri için bir teşekkürü hak ediyorlar bence.

- o -

Ülkemizin günden güne eriyen ekonomisi ve döviz kurlarının geldiği seviye hepinizin malumu. Bazı yayıncı firmalar yavaş yavaş Steam'in önerdiği düşük kur oranından vazgeçip oyunlarının fiyatlarına zam yapmaya başlamıştı, bunların son örneklerinden biri de ülkemizde de geniş bir oyuncu kitlesi bulunan Paradox olacak.

Paradox Interactive, resmi forumlarında yaptığı açıklamayla oyunlarının fiyatlarında güncelleme yapacaklarını söylemişti. Bahsi geçen tarih artık gelmek üzere, çünkü Paradox oyunlarına 23 Mayıs'tan itibaren zam gelecek.

USD, EUR ve GBP haricindeki para birimlerinin kur oranlarında yapılacak değişikliklerden TL de etkilenecek, bu da resmi ağızdan onaylanan bir bilgi.

Paradox her ne kadar "genel olarak fiyat değişiminde %30 sınır belirledik" diyor olsa da bir yandan "bundan ufak tefet kaymalar da olabilir" diyerek daha yüksek zamlara da kapıyı açık bırakıyor.

Fiyatların ne ölçüde değişeceğini çok yakında göreceğiz. Örneğin örnek olması açısından Crusader Kings 3'ü not düşelim.

Şu an Crusader Kings 3, 77 TL'ye satılıyor. Royal Court genişleme paketinin fiyatı ise 50 TL.

Eğer %30 sınırını uygularlarsa oyunun fiyatının 100, DLC'nin fiyatının ise 65 TL'ye çıkması gerekiyor. Üç gün sonra merak ettiğimiz bu sorunun cevabını alacağız.

Hazır Steam'de şu an Paradox indirimleri varken eğer almak istediğiniz oyunlar varsa tam zamanıdır diyeyim.

YORUMLAR
yrgn
21 Mayıs 2022 01:54

Avusturalya gibi ülkelerde ise indirime gideceklerini belirtiyorlar. Zam tarafında konumlandıracak olurlarsa ülkemiz oyuncularından büyük bir kitle kaybedecekleri aşikar.

Parolamı Unuttum