Paralives, The Sims'in Tahtını Sallayacak Gibi Duruyor

Karakter yaratım ekranı cidden iyi olmuş

Yaşam simülasyonu dendiği anda yıllardır akla gelen tek isim The Sims. Gerçekten de şimdiye kadar doğrudan The Sims'e rakip olabilecek bir oyun görmedik ama bu durum Paralives ile değişecek gibi görünüyor.

Paralives, Alex Masse tarafından geliştirilen bir oyun, fonlaması doğrudan Patreon'dan gelen bağışlarla yapılıyor ve oyun şimdiden gerçekten de harika görünüyor.

Masse, Paralives Patreon hesabını açalı henüz bir yıl bile olmadı ama takipçilerinin sayısı hızla yükseliyor. Dün 7000 civarı patrona ve ayda 16 bin dolar gelire sahipti (bir önceki haftaya göre 6 bin dolar daha fazla). Bugün ise oyunla ilgili haberler çıktıkça patron sayısı 7600'e, geliri ise ayda 21 bin dolara çıktı.

Masse Paralives'ın daha çok Parafolk'un içinde yaşayacağı evleri inşa etmek ve tasarlamak üzerine kurulu olduğunu söylese de oyunun sunduğu özellikler gün geçtikçe gelişiyor. Steam sayfasında gelişmiş inşa araçları, açık dünya mahalleler, tamamen kişiselleştirilebilir mobilya ve karakterler de var.

İşte yayınlanan son video da Parafolk'ların yaratım ekranını gösteriyor ki, bence siz de bunu gerçekten beğeneceksiniz.

Parafolk'ların boyunu bile değiştirme özelliği var mesela, bunu The Sims'te mod kullanmadan yapmanız mümkün değil. Ayrıca karakter yaratımlarında en sevilen şeylerden biri olan renk tekerleği de var, böylece size sunulan sabit renkler arasından seçim yapmak zorunda değilsiniz.

Paralives'ın çıkış tarihi belli olmasa da önümüzdeki günlerde oyuna gösterilen ilginin nasıl artacağını takip etmek eğlenceli olacak.

YORUMLAR
a.berkay.dursun
21 Mayıs 2020 00:38

Ya he aynen multi milyoner bir şirketin 100 lerce geliştirici ile yaptığı oyuna 1 kişi milletin kahve parası diye attığı 3 kuruşla Unity ile yaptığı oyun Sims'e rakip olacak. Boy değiştirme dediğin de direk karakterin scale'i ile oynamış zaten. 1 satır kod.


Boş yapmayın. 

Serdar_Berk
a.berkay.dursun
21 Mayıs 2020 23:01

Anlıyorum. Haklısın...

Not: Bu mesajı yazarken bile defalarca sunucu hatası aldım.


Serdar_Berk
a.berkay.dursun
21 Mayıs 2020 05:42

Niçin bu kadar kızgınsın?

GwynBleidd
Serdar_Berk
22 Mayıs 2020 02:10

Bence ellerinde hala böyle kemik bir kitle varken çok geçmeden önemli adımlar atmaları gerek. Gerçi yaklaşık 1 yıldır bu adımlar atılmadığı için pek de umudum yok.

GwynBleidd
Serdar_Berk
22 Mayıs 2020 02:10

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

a.berkay.dursun
Serdar_Berk
21 Mayıs 2020 14:51

Siteyi bozduklarından beri genel olarak OGZ'ye sinirliyim. Asıl soru niye hala buradasın olmalı. Onu ben de bilmiyorum.


Parolamı Unuttum