Parayı Kırmanın Yolu CS:GO'ya Silah Tasarlamakmış - Yüz Binlerce Dolar Kazanan Var

Tabii tasarımınızın kutulara girmesi lazım.

 Sağda solda CS:GO oynayarak para kasmanın, oyuna harcadığımız parayı geri çıkarmanın bir sürü rehberi var. Buna bahisleri dahil etmiyorum bile, zira CS ve diğer video oyunları üzerinden kumar oynanmasına karşıyım. Ancak silahların dış görünüşleri için tasarım yapanların oldukça yüklü miktarda para kazandıklarından haberdar değildim. Yani Valve onları da tabii ki görüyordur diyordum, ancak yüz binlerce dolar paralar kazanıyorlarmış.

Counter-Strike: Global Offensive'e tasarımlar yapan ve tasarımlarıyla bu toplulukta bir hayli ünlü olan CLeGFX, Twitch üzerinden yaptığı yayın sırasında CS:GO'nun ilk yılında bir tasarımdan yaklaşık 40 bin dolar kazanıldığını, ancak zaman içerisinde tasarım başına kazandığı paranın "çok çok çok çok daha fazla" olduğunu söyledi. Aslında bu harika bir haber, Valve'ın bu tasarımcılara hakkını vermesi ve büyük paralar kazandırmasına sevindim. Neticede "Workshop" aracılığıyla başkalarının emeklerinden korkunç paralar kazanabilir ve tasarımcıları es geçebilirlerdi. Bunu yapan bazı oyun şirketleri yok değil ve yanlarına kâr kalıyor üstelik. Öhöm, neyse. 

Üstelik CLeGFX'in oyunda sadece birkaç tasarımı yer alıyor. Stone Cold Galil (Shadow Kasası), Ak-47 Point Disarray (Revolver Kasası), CZ75 Red Astor (Chroma 3), SSG 08 Ghost Crusader (Chroma 3), UMP 45 Primal Saber (Chroma 3) kendisinin şu an için oyunda yer alan tasarımları ve bunlar üzerinden uç miktarlarda paralar kazandığını söyledi. CS:GO'da şu an pek çok tasarımcının 10'dan çalışması kutularda yer alıyor. 

> CS:GO'da Hile Yapan KQLY Yeniden Profesyonel Arenada

Tabii ki tek tük tasarımlara sahip olanlar bu kadar korkunç paralar kazanmıyordur, ancak bir çalışmasını herhangi bir CS kutusuna sokmayı başaran herkes, en az birkaç bin dolarlık kazanç sağladı şu ana kadar. İşin yaratıcı tarafında çok daha fazla gelir olması ve bu insanların emeğinin ödüllendiriliyor olması beni çok mutlu etti açıkçası. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum