Xbox Game Pass'in PC Versiyonu, Türkiye'de Kullanılamayabilir

Henüz kesinleşmemiş olsa da böyle bir ihtimal var

Bundan 1 hafta önce sizlere Microsoft'un Xbox Game Pass'i resmi olarak PC'ye getirmeye hazırlandığı haberini vermiştik. E3 2019 öncesi Microsoft bu yeni sistemin fiyatlandırmasını duyurdu ve sayfasını güncelledi. İlk dikkat çeken şey sistemin gayet ucuz oluşuydu, aylık 4.99$ olacak ve beta aşamasında da en az 10 oyuna erişim sağlayacaktı.

Beta aşamasındaki bu oyunlar Halo: The Master Chief Collection, Gears 5, Forza Horizon 4, Hello Neighbor, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Sea of Thieves, State of Decay 2, Ori and the Will of the Wisps, We Happy Few, ARK: Survival Evolved olarak belirlenmişti.


Ancak ben bir yandan bu haberi hazırlamak için araştırma yaptığım sırada, diğer yanda Alkan Adakaner'in bir tweetine denk geldim. Bu tweet'te Xbox Game Pass'in Türkiye'de PC için kullanılamayacağı yazıyordu.

Gerçekten de Microsoft'un Xbox Game Pass Ultimate (Game Pass ile Live Gold'u birleştiren sistem) sayfasındaki Tanıtım bölümüne indiğimizde şu cümleyle karşılaşıyoruz: Use your active Xbox Game Pass Ultimate plan membership to play games on Xbox One and Windows 10 PC. The Ultimate plan includes the Xbox Game Pass Console Games plan, the Xbox Game Pass PC Games plan (Xbox Game Pass PC Games plan not available in South Korea and Turkey) and Xbox Live Gold.

Yani diyor ki normalde Xbox Game Pass Ultimate planı içerisinde Xbox Game Pass Console planı, Xbox Game Pass PC Games planı ve Xbox Live Gold mevcut ama parantez içerisinde de demişler ki "Xbox Game Pass PC Games planı Türkiye ve Güney Kore'de mevcut değildir.". Ancak Ultimate'in Türkçe sayfasında o cümle yok, hatta PC kısmından hiç bahsedilmiyor bile.

İşin kafa karıştan kısmı da bu, çünkü Xbox Game Pass PC Games sayfasındaki açıklama kısımlarında da böyle bir istisnadan bahsedilmiyor, bu açıklama yalnızca Ultimate sayfasında mevcut. Yani bu bilgi Xbox Game Pass PC sayfasında da karşımıza çıkana kadar bu durumun Ultimate için geçerli olduğunu varsaymakta fayda var. Elbette böylesi de saçma ama belki konsol ve PC'yi birlikte vermemelerinin başka bir sebebi vardır.

Burada önemli bir nokta daha var, onu da hatırlatayım. Henüz Xbox Game Pass PC Games'in Microsoft Türkiye üzerinde bir sayfası yok, bu sayfayı ancak ülkeyi değiştirince görebiliyorsunuz. Türkçe sayfasının olmaması da, Xbox Game Pass PC Games'in ülkemizde kullanılamayacağı düşüncesini destekliyor maalesef.

Henüz Xbox Türkiye'den konuya dair bir açıklama yok ama yeni bir bilgi gelirse (ya da Türkiye'de olmayacağı bilgisi PC sayfasına da eklenirse) bunu da sizinle paylaşacağız.

EDIT: "Xbox Game Pass for PC" sayfası Microsoft Türkiye üzerinden de açıldı ama sayfa henüz İngilizce.

YORUMLAR
MSelm
10 Haziran 2019 02:15

Xbox game pass pc kullanıma açıldı. Xbox game pass ultimate'ı satın aldıktan sonra (6 tl) microsoft store'dan xbox beta uygulamasını indirip kullanabiliyorsunuz. Xbox beta uygulaması için son windows 10 güncellemesi gerekiyor olabilir.

Coraxuskuzgun
MSelm
10 Haziran 2019 18:25

İndirdim fakat tam olarak nereden göreceğim o pc oyunlarını ?


Ekrem
10 Haziran 2019 01:02

Haberin edit kısmı umut verici ama vpn ile girip baktığımda desteklenen ülkeler listesinde gözükmüyoruz. Umarım sevindirici bir haber alırız.

Ekrem
Ekrem
10 Haziran 2019 20:42

6 tl ye ultimate sürümünü aldım. Pc için gerekli programı indirdim. Şuan vampyr yükleniyor. Şimdilik sorun yok gibi bakalım umarım oyun açılır.

Ekrem
Ekrem
10 Haziran 2019 22:02

Ve açıldı. Türkiye de ultimate sürümü alırsanız kullanabiliyorsunuz.


ilke_kurtlutepe
9 Haziran 2019 20:02

hadi bizi anladım, bize her türlü teknoloji haram zaten de Güney Kore'nin ne günahı vardı?

Jamais Vu
9 Haziran 2019 18:35

kuzey kore ile aynı seviyede tutuluyoruz ;D??!?! hükümet saolsun

Akcan
Jamais Vu
9 Haziran 2019 19:23

Sen south'a kuzey dersen her şey mübah bıze :D

waltran
Akcan
9 Haziran 2019 23:35

ha1?


Bestespiller
9 Haziran 2019 18:22

Neden acaba?

MSelm
9 Haziran 2019 18:14

İlk söylentileri çıktığından beri bekliyorum, umarım böyle bir hataya düşmezler, harika bir sistem.

erenyay
9 Haziran 2019 17:44

MS Türkiye üşenmiştir bir ara hazırlarlar.

selimberkaykos
9 Haziran 2019 17:40

? :D Daha fiyatı netleştiremediler demekki. Aylık 300tl yapıp çıkarırlar

HakanYILDIZ
9 Haziran 2019 16:50

Saçma

Parolamı Unuttum