Pek Çok Blizzard Oyunu, Yıl Sonunda Çin Sunucularını Kapatıyor

NetEase ile ortak bitiyor

2008 yılından beri Blizzard oyunlarının tamamı Çin'de NetEase logosu altında çıkış yapıyor. Bu ikilinin uzun soluklu lisans anlaşması 23 Ocak 2023 tarihinde bitecek. Blizzard ve NetEase'in ortak açıklamalarına göre ise ikili anlaşmayı yenilemek için masaya oturmayacak. Bu da WoW, Hearthstone, Overwatch 2, Diablo ve StarCraft gibi oyunların Çin'de artık oynanamayacağı anlamına geliyor.

Blizzard açıklamasında detaylara değinmemiş olsa da bu taraftan gelen ifadeler oldukça ilgi çekici. Çünkü yapılan duyuruda tarafların, Blizzard'ın çalışma prensiplerine ve oyuncular ile çalışanlarına olan sözlerine uygun bir anlaşmaya varılmadığı belirtilmiş. Bu ifadeyi yorumlama kısmını size bırakıyoruz...

NetEase tarafından gelen açıklama ise kafaları daha çok karıştırıyor. Çinli şirketin direkt olarak CEO'su tarafından yapılan açıklamada NetEase'in, Activision Blizzard ile ortaklığını sürdürmek için "elinden geleni yaptığı" belirtiliyor. Fakat görünüşe göre taraflar önemli konularda anlaşamayınca ortaklık bozulmak zorunda kalmış.

Peki bundan sonra ne olacak? İlk adımda yeni Blizzard oyunlarının Çin'de satışa kapanması bekleniyor. Blizzard bir açıklama ile Çinli oyuncuların yakın zamanda gerekli bilgileri alacağını belirtti. Yeni yıl ile birlikte ise servis oyunlarının tamamında sunucular durdurulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum